Kippenvel: Lotte Kopecky eert overleden broer Seppe met prachtige overwinning in Nokere Koerse Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kippenvel: Lotte Kopecky eert overleden broer Seppe met prachtige overwinning in Nokere Koerse

Kippenvel: Lotte Kopecky eert overleden broer Seppe met prachtige overwinning in Nokere Koerse

Lotte Kopecky heeft zichzelf tot winnares van Nokere Koerse gekroond en op die manier haar afgelopen week overleden broer Seppe een prachtig eerbetoon gegeven. De Belgische reed de hele dag in de vuurlinie en rondde het op krachtige wijze af in Nokere, waar ze de aanwezige toeschouwers kippenvel bezorgde.

Op deze mooie lentemiddag vertrok het peloton vanuit Deinze voor 129 kilometer koers naar Nokere. De belangrijkste figuur bij de start was toch wel Kopecky, die afgelopen week haar oudste broer verloor. De renster van SD Worx stond eigenlijk niet aan de start, maar besloot toch mee te doen om haar zinnen te verzetten. Haar ploeg vroeg begrijpelijk om privacy voor Kopecky, wat uiteraard gerespecteerd werd voor de start.

Kopecky verzet haar gedachten met snedige demarrages

De Tiegemberg, één van de eerste hellingen van de dag, was het decor voor een eerste serieuze aanval. Het was zowaar Kopecky die versnelde, zij kreeg onder meer Shirin van Anrooij (die namens Trek-Segafredo haar wegdebuut maakte) en Jumbo-Visma-renster Anna Henderson met zich mee.

Kopecky vond het echter nog niet genoeg, zij plaatste een nieuwe versnelling. Ditmaal bleef enkel Henderson in het spoor zitten, al zagen zij samen ook weer vrij vlotjes het nutteloze van hun poging in. In het achtervolgende peloton was ondertussen een valpartij te betreuren, met twee Trek-Segafredo-rensters als grootste slachtoffers.

Op goed veertig kilometer van de finish pakte Christine Majerus namens SD Worx gretig de kop. Dit was het sein voor een eerste grote schifting; zo'n twintig namen, met onder meer Lorena Wiebes en Elisa Balsamo, reed zoetjes aan weg van de rest. Uit die groep zagen we de Europees kampioene zelf nog even versnellen, maar uiteindelijk kwam de boel toch weer bij elkaar.

Vervolgens was het Daniek Hengeveld die namens Team DSM een gat sloeg. De Nederlandse fietste een mooi gaatje bijeen, maar was iets te gretig. Hengeveld schatte een bocht verkeerd in en vloog vol de hekken in, waarna het peloton haar zo voorbij fietste. Gelukkig viel de fysieke schade mee.

Vervolgens was het aan Aude Biannic om de benen te nemen terwijl het tempo in de grote groep op de kasseistrook Lange Ast de lucht inging. Kopecky voerde de forcing, zij reed de rest pal uit het wiel met enkele krachtige pedaalslagen. Enkel Eleonora Gasparrini kon het wiel van de Belgische houden.

Daarachter sloegen enkele ploegen, we moesten inmiddels nog tien kilometer tot in Nokere, de handen ineen. Van Anrooij en co zagen echter dat het niet zou lukken, waarna Henderson en Elisa Balsamo er zelf achteraan doken. De Italiaans kampioene deed dit iets te gretig; na Hengelveld dook ook zij in een bocht het decor in, waarmee de achtervolging direct stokte.

Voorin reed Kopecky op zeven kilometer eventjes weg van haar medevluchters, die beiden het wiel van de Omloop-winnares moesten laten gaan. Met de tanden op elkaar zette Kopecky haar mini-tijdrit voort naar Nokere, waar ze de aanwezige toeschouwers stuk voor stuk kippenvel bezorgde met haar overwinning. Wiebes eindigde als tweede, een halve minuut later.

Uitslag Nokere Koerse vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws