Kopecky wilde 'hoofd niet laten hangen' na overlijden broer Seppe: 'We reden met twee' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky wilde 'hoofd niet laten hangen' na overlijden broer Seppe: 'We reden met twee'

Kopecky wilde 'hoofd niet laten hangen' na overlijden broer Seppe: 'We reden met twee'

Lotte Kopecky wist in Nokere Koerse op prachtige wijze haar overleden broer Seppe te eren. De Belgische reed de hele dag in de aanval en maakte het uiteindelijk solo af.

'De keuze was vorige week al gemaakt', doelde Kopecky op het starten in Deinze voor Nokere Koerse. Na het overlijden van haar broer, afgelopen weekeinde, is daar geen verandering in gekomen. 'Ik wilde sowieso starten.'

Ze startte niet alleen, ze maakte de hele dag koers. 'Het was de bedoeling om te koersen, dus ik denk dat we dat wel gedaan hebben', zegt de winnares in het flashinterview. 'Het seizoen is heel goed begonnen, dus daar zijn we heel blij mee. Het is te hopen dat we op deze flow kunnen verder gaan.'

'Er ging niet veel door mijn hoofd', vertelde Kopecky aan de interviewster van dienst. 'Het waren geen gemakkelijke dagen, maar het heeft geen zin om mijn hoofd te laten hangen en in de zetel te zitten. Ik wilde er het beste van maken, dat is aardig gelukt. En met de benen die ik had reden we volgens mij wel met twee', doelt ze op Seppe.

Wiebes maakt SD Worx-feest compleet door tweede te worden

Ploeggenote Lorena Wiebes maakte het SD Worx-feest compleet door als tweede te eindigen. 'We hebben koers gemaakt. Het is mooi om zo 1-2 te worden', gaf zij mee in een korte reactie. 'Iedereen kreeg de kans, we wilden vooral aanvallend rijden. Lotte heeft het heel goed gedaan, we wilden de zege in het team houden en dat is gelukt', aldus de winnares van Nokere Koerse van 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws