Kopecky roemt Wiebes na winst in 'hét doel' van het jaar: 'Zij was de sleutel voor deze overwinning' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky roemt Wiebes na winst in 'hét doel' van het jaar: 'Zij was de sleutel voor deze overwinning'

Kopecky roemt Wiebes na winst in 'hét doel' van het jaar: 'Zij was de sleutel voor deze overwinning'

Lotte Kopecky won zaterdag in de regenboogtrui Parijs-Roubaix. Het is haar eerste zege in de kasseienklassieker. In de sprint van een zestal was de renster van SD Worx-Protime overtuigend de sterkste. Na afloop was de wereldkampioene met name haar ploeg enorm dankbaar.

'In het begin deden we als ploeg fantastisch ploegwerk. Ik hoefde nooit krachten te verspillen en begon de stroken steeds goed vooraan. Op het eind was Lorena Wiebes van goudwaarde. Ze kon net niet mee, maar het zorgde er wel voor dat ik op haar kon wachten', gaf de winnares snel een korte reactie aan Sporza.

In het flashinterview kwam Kopecky uitgebreider aan het woord. 'Dit was hét doel van het seizoen. Het is prachtig om dan ook te winnen. De ploeg gaf mij zoveel vertrouwen. Mijn ploegmaats waren mij enorm aan het opvrolijken de afgelopen dagen. Ik voelde gewoon hoeveel ze in mij geloofden. Dankzij hen kon ik vandaag winnen. Ze hebben het geweldig gedaan. Dat Wiebes in de tweede groep zat was voor mij de sleutel', herhaalt ze wat ze eerder tegen Sporza zei.'

Kopecky over spannende sprint: 'Ik bleef gewoon gaan'

Het winnen van de sprint was allesbehalve een gemakkelijke opgave. Zo moest ze het onder anderen opnemen tegen Elisa Balsamo en Marianne Vos. Ook zat ze op een gegeven moment ingesloten. 'Je bent nerveus, want je zit met sterke sprinters, zoals Balsamo. Je bent dus nooit zeker. Ik zat ook even ingesloten, waardoor ik vroeg moest beginnen met sprinten, maar ik bleef gewoon gaan', besluit Kopecky.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws