Van Baarle maakt zijn borst nat voor strijd tegen Van der Poel: 'Hij steekt in de vorm van zijn leven' Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle maakt zijn borst nat voor strijd tegen Van der Poel: 'Hij steekt in de vorm van zijn leven'

Van Baarle maakt zijn borst nat voor strijd tegen Van der Poel: 'Hij steekt in de vorm van zijn leven'

Nederlands kampioen Dylan van Baarle hoopt zondag een gooi te doen naar zijn tweede overwinning in Parijs-Roubaix, maar geldt na een tot op heden moeizaam voorjaar niet tot de topfavorieten. Tijdens de ploegenpresentatie blikte de Nederlander kort vooruit met Cycling Pro Net.

Visma | Lease a Bike had grootse plannen voor het klassieke voorjaar, maar van die plannen is weinig overgebleven. Zo viel Wout van Aert na een zware valpartij weg en gingen ook andere belangrijke mannen van de klassiekerkern tegen de grond, met de nodige kwetsuren als gevolg. Van Baarle werd met name geteisterd door ziekte. Zodoende kwam het team er in de Ronde van Vlaanderen niet echt aan te pas en lijkt ook het winnen van Parijs-Roubaix een zware opgave. Wel won Visma | Lease a Bike dit voorjaar al de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en Dwars door Vlaanderen, waardoor het voorjaar zeker geen mislukking kan worden genoemd.

'Het zijn voor ons niet de meest gelukkige weken geweest', drukt Van Baarle het nog voorzichtig uit. 'We beginnen nu echter aan nieuwe koers, een grote wedstrijd, en we gaan proberen er het beste van te maken.' Van Baarle weet het geheim om Parijs-Roubaix te winnen. In 2022 nam hij de kassei in ontvangst na een fraaie solo. 'Parijs-Roubaix is een speciale koers. De laatste jaren wordt het alleen steeds lastiger. Het lukt een kopgroep namelijk haast niet meer om weg te rijden. Morgen wordt een groot gevecht en daar kijk ik naar uit.'

Achter de vorm van Van Baarle staat, vooral door zijn recente ziekte, echter een flink vraagteken. In de Ronde van Vlaanderen toonde hij zich onderweg, maar in de finale was er geen spoor meer van hem te bekennen. 'Het zit goed met de vorm. In Vlaanderen voelde ik mij goed, maar in de finale werd ik bevangen door de kou. De benen waren desalniettemin goed in orde, na de ziekte. Dus morgen gaan we het zien', is hij hoopvol.

Van Baarle: 'We hebben zeker een plan, maar het wordt enorm lastig'

Van Baarle voert samen met Christophe Laporte, die na een afwezigheid van enkele weken zijn rentree maakt, Visma | Lease a Bike aan. Zij nemen het onder meer tegen op Mathieu van der Poel, die als de huizenhoge favoriet geldt. Van Baarle ziet desondanks mogelijkheden, al is hij bewust van de verhoudingen. 'We hebben zeker een plan, maar het wordt enorm lastig. Hij is in topvorm, misschien steekt hij wel in de beste vorm van zijn leven. Als je hem ziet rijden in Vlaanderen... Hij is supersterk. Toch staan we vastberaden aan de start en hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws