Markus in extase na pakken bergtrui in Tour de France Femmes: 'Ik kan het niet geloven' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Markus in extase na pakken bergtrui in Tour de France Femmes: 'Ik kan het niet geloven'

Markus in extase na pakken bergtrui in Tour de France Femmes: 'Ik kan het niet geloven'

Femke Markus bemachtigde in de eerste etappe van de Tour de France Femmes de bolletjestrui. Daarmee maakte ze een Nederlands feestje compleet. Elk klassement wordt na de eerste etappe geleid door een Nederlandse. Na afloop van de etappe laat Markus weten heel blij te zijn met haar prestatie.

In het flashinterview bij Letour vertelt ze namelijk dat het gemaakte plan goed uit is gekomen. 'Dit is speciaal en echt ongelooflijk. We hebben gisteren aan dit plan gewerkt en dat het dan lukt is niet te bevatten. Ik heb zojuist de leiding in het bergklassement gepakt!' De Nederlandse van Parkhotel Valkenburg staat met twee punten aan de leiding. De tweede plek gaat naar de Noorse Anne Dorthe Ysland, met één punt. De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Lorena Wiebes, de sterke sprinter van Team DSM.

De renster vertelde de druk te voelen. 'Maar ik vind die druk eigenlijk soms wel leuk, ik keek enorm uit naar deze etappe en naar de Tour Femmes als geheel. Het is een droom die uitkomt en om dan deze trui te mogen dragen is echt geweldig. Ik hoop dat ik de trui morgen (maandag, red) kan verdedigen en hem na de etappe weer aan mag trekken!' In de etappe van maandag is slechts één punt te verdienen voor de bergtrui, waardoor alleen Ysland de trui eventueel zou kunnen overnemen van Markus.

Bevestiging van mooi seizoen voor Markus

Markus is geen veel winnaar in het profcircuit, maar is ook zeker geen onbekende in het damespeloton. Eerder dit seizoen won ze de semiprofkoersen Leiedal Koerse en de Luba Ladies Classic Noordwijk. Op het hoogste niveau pakte ze podiumplekken in etappes van de Lotto Thüringen Ladies Tour, werd ze achttiende in Parijs-Roubaix en achtste in het algemeen klassement van de Ronde van België. Ook werd ze dit jaar derde in Dwars door het Hageland.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws