Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022 | Nieuwe aankomst op maat voor Wiebes! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022 | Nieuwe aankomst op maat voor Wiebes!

Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022 | Nieuwe aankomst op maat voor Wiebes!

Yes, we zijn onderweg! De vernieuwde Tour de France Femmes werd zondag afgetrapt met een prachtig sprintspektakel op de Champs-Élysées, waarin Lorena Wiebes de sterkste bleek te zijn. De kans is groot dat zij het geel maandag met verve gaat verdedigen, aangezien de rappe vrouwen opnieuw een aankomst op maat krijgen. In de Leiderstrui blikt vooruit op het parcours, het weer en de favorieten!

Parcours etappe 2 Tour de France Femmes 2022

Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022 | Nieuwe aankomst op maat voor Wiebes!

Het parcours dat de vrouwen maandag mogen gaan bedwingen oogt iets heuvelachtiger dan de rit naar de Champs-Élysées, die zondag verreden werd. Alsnog wordt de etappe op de website van de organisatie aangeduid als een vlakke etappe, waardoor we ervan uit mogen gaan dat er ook maandag gesprint gaat worden in de straten van Provins.

De enige échte beklimming die de rensters voor de kiezen krijgen is de Côte de Tigeaux, die 1600 meter aan gemiddeld 4,4% omhoog gaat. De Côte de Tigeaux dient zich al aan op zo'n zestien kilometer na de start in Meaux, wat gunstig is voor de sprintsters. Mochten zij in moeilijkheden komen te verkeren, dan hebben zij dus nog geruim genoeg tijd om terug te keren in het peloton.

Op het einde rijden de dames nog één lokale ronde in Provins. Bij de eerste passage van de meet zullen de snelle dames direct van voren moeten zitten, aangezien er daar al punten voor de groene trui voor het grijpen liggen. In de slotfase loopt het nog listig omhoog en krijgen de rensters nog wat bochtwerk voorgeschoteld, maar een sprint lijkt hier onvermijdelijk.

Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022 | Nieuwe aankomst op maat voor Wiebes!
De laatste drie kilometer in beeld 

Start: 13.10 uur
Finish: rond 16.30 uur

Weer etappe 2 Tour de France Femmes 2022

Met een temperatuur tussen de 22 en 26 graden mogen de rensters van een heerlijk koersweertje gaan genieten. Voor neerslag hoeven ze in elk geval niet bang te zijn en ook met de wind (windkracht 4, vanuit het westen) lijkt het mee te gaan vallen.

Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022

We kunnen niet anders dan dit rijtje beginnen met Lorena Wiebes. De renster van Team DSM fietste zondag op machtige wijze naar het geel op de Champs-Élysées en zal die trui maandag maar al te graag verdedigen. Ook de renster die tweede werd reed een sterke koers: Marianne Vos (Team Jumbo-Visma). De Nederlandse liet na afloop weten dat alles volgens plan verliep, maar kon de spurt van Wiebes uiteindelijk niet remonteren. Bij de tussensprint was Vos haar wel de baas, en ze zal maar wat graag revanche willen nemen.

Wie werd er derde in Parijs? Dat was Lotte Kopecky, van Team SD Worx. Ook haar mogen we dus opschrijven voor de rit op maandag, zeker aangezien zij een doel heeft gemaakt van het puntenklassement. Zo was ze ook bij de tussensprints op de afspraak. Daarnaast dienen we top vijf klanten Rachele Barbieri (Liv Racing Xstra) en Emma Norsgaard (Movistar Team) in de gaten te houden.

Favorieten etappe 2 Tour de France Femmes 2022 | Nieuwe aankomst op maat voor Wiebes!
Lotte Kopecky en Emma Norsgaard

Wie niet echt uit de verf kwam in de openingsrit, is Elisa Balsamo (Trek-Segafredo). De wereldkampioene raakte te ver van achteren en beschikte eveneens niet over de beste benen. Indien zij haar topvorm hervindt, is ze echter een serieuze bedreigster voor Wiebes. Datzelfde geldt voor Marta Bastianelli (UAE Team ADQ), al kwam zij zondag niet eens aan sprinten toe.

Outsiders die misschien wel voor iets moois kunnen zorgen in de sprint zijn Alexandra Manly (Team BikeExchange), Marta Lach (Ceratizit-WNT Pro Cycling) en Charlotte Kool (Team DSM). Mocht de kopgroep het gaan halen tot aan de finish, dan bestempelen we Marlen Reusser (Team SD Worx), Pfeiffer Georgi (Team DSM) en Yuliia Biriukova (Arkéa Pro Cyling Team) als kanshebsters. Laatstgenoemde pakte eerder dit seizoen uit met een solo van bijna honderd kilometer in de Thüringen Ladies Tour.

Favorieten lezers etappe 2 Tour de France Femmes 2022

Poll

Wie wint de tweede etappe van de Tour de France Femmes?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws