Riejanne Markus toont topvorm met knappe zege in Navarra Elite Classics Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Riejanne Markus toont topvorm met knappe zege in Navarra Elite Classics

Riejanne Markus toont topvorm met knappe zege in Navarra Elite Classics

Riejanne Markus heeft de Navarra Elite Classics weten te winnen. In Pamplona, de stad van Miguel Indurain, toonde de renster van Jumbo-Visma zich de sterkste na een zware koers.

Terwijl het mannenpeloton zich in mei vooral met de Italiaanse koersen bezighoudt, is er bij de vrouwen vooral sprake van de wedstrijden in Spanje. De Vuelta voor vrouwen is net afgelopen, maar met de Navara Elite Classics stond er woensdag alweer een koers op de rol. Later deze maand staan ook nog de Rondes van het Baskenland en Burgos gepland.

Deze koers in Navarra werd zonder Trek-Segafredo en SD Worx verreden, maar met Movistar (Floortje Mackaij), Jumbo-Visma (Riejanne Markus) en Jayco AlUla (Ane Santesteban). Deze ploegen waren er medeverantwoordelijk voor dat de koers al in het eerste wedstrijduur openbrak: een groep van vijftien sterke rensters nam vrij vlot afstand.

Movistar en Jumbo-Visma actief

Daarbij onder meer de Nederlandse Mareille Meijering, die haar debuut maakte voor Movistar nadat ze vorig jaar nog Universiteitsdocente was. Ook Karlijn Swinkels van Jumbo-Visma maakte mee koers, evenals Elena Pirrone (Israel-Premier Tech) en Ella Harris (Lifeplus Wahoo). Dit viertal toonde zich de beste van de voorste groep.

Daarachter klitte het weer een beetje samen, mede door initiatief vanuit het peloton. Onder meer Urska Zigart, Sansesteban (Jayco), Markus en Mackaij lieten zich zien via een achtervolgende groep, die op veertig kilometer van de meet nog altijd drie minuten achterstand had op de dames voorin.

De samenwerking leek in het laatste wedstrijduur echter een beetje spaak te lopen, waardoor de achtervolgende groep weer uitzicht kreeg op de overwinning. Qua profiel - constant op en af - helde het voordeel in ieder geval steeds meer naar de dames erachter, die de voorste groep dan ook bij de lurven konden grijpen op vijftien kilometer van de meet. Dat was dan ook het moment voor Markus om de laten zien wat ze waard was: zij loste alles en iedereen.

Uitslag Navarra Elite Classics 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news