Primoz Roglic komt met schrik vrij en lacht: 'Ik ben blij om hier te zijn...' Wielrennen
Wielrennen

Primoz Roglic komt met schrik vrij en lacht: 'Ik ben blij om hier te zijn...'

Primoz Roglic komt met schrik vrij en lacht: 'Ik ben blij om hier te zijn...'

De finale van de vijfde etappe van de Giro d’Italia werd ontsierd door meerdere valpartijen. Primoz Roglic lag bij de eerste, op zo’n zes kilometer van de finish. De Sloveen kreeg de fiets van Koen Bouwman en keerde dankzij de hulp van zijn ploegmaten terug, waarna hij een volgende valpartij nipt ontliep.

‘Ja ik lag erbij, maar het gaat goed. Het had veel erger kunnen zijn’, vertelt Roglic aan Eurosport over de eerste valpartij. ‘De jongens deden een ongelofelijke inspanning om mij terug te brengen’, is de kopman van Jumbo-Visma zijn ploegmaats dankbaar. Met name Edoardo Affini deed een geweldige inspanning om Roglic terug te brengen.

Toen Roglic terugkeerde, ging het vervolgens weer mis in het inmiddels stevig uitgedunde peloton. ‘Ik had enorm veel geluk bij de tweede crash. De renner die viel, reed voor mij. Ik ben blij om hier te zijn…’, lacht Roglic, enigszins als een boer met kiespijn.

Roglic sprak Evenepoel na diens eerste val

Zijn concurrent Remco Evenepoel lag wel bij de tweede crash en kwam ook eerder in de etappe ten val. Toen door een loslopende hond. De twee spraken na de eerste val. ‘Hij zei dat alles goed ging, gelukkig’, besluit Roglic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws