Moddervet, maar opgepast voor krokodillen: Van Vleuten heeft al nieuwe uitdaging voor na carrière Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Moddervet, maar opgepast voor krokodillen: Van Vleuten heeft al nieuwe uitdaging voor na carrière

Moddervet, maar opgepast voor krokodillen: Van Vleuten heeft al nieuwe uitdaging voor na carrière

Annemiek van Vleuten sluit dit jaar haar actieve wielerloopbaan af, maar dat betekent niet dat ze het fietsen helemaal vaarwel zegt. Sterker nog, binnen enkele maanden na het slot van haar carrière gaat ze al een nieuwe uitdaging aan.

Op social media laat Van Vleuten weten dat ze in november gaat meedoen aan de Crocodile Trophy, een mountainbike-wedstrijd in Australië. Deze race wordt samen met de Zuid-Afrikaanse Cape Epic gezien als één van de meest tot de verbeelding sprekende mountainbike-races.

De Crocodile Trophy wordt verreden in het noorden van de staat Queensland, rondom de stad Cairns. In zeven dagen doorkruisen de deelnemende renners en rensters talloze prachtige bossen en moeten er ook meermaals rivieren doorkruist worden, waarbij het ook oppassen is voor krokodillen - hé, waar komt die naam Crocodile Trophy toch vandaan? -, slangen en andere beesten.

Van 5 tot 11 november wordt deze wedstrijd verreden. Van Vleuten zal dit avontuur van de oudste mountainbike-etappewedstrijd aangaan met vier vrienden, en er zijn nog plekken beschikbaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws