Nederlands kampioene Markus wint vierde rit Simac Ladies Tour, Wiebes (tweede) blijft leider Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Nederlands kampioene Markus wint vierde rit Simac Ladies Tour, Wiebes (tweede) blijft leider

Nederlands kampioene Markus wint vierde rit Simac Ladies Tour, Wiebes (tweede) blijft leider

Riejanne Markus heeft de Zuid-Limburg-etappe van de Simac Ladies Tour 2022 gewonnen. De Nederlands kampioene plaatste haar aanval op vijf kilometer van de finish en denderde solo naar de zege. Lorena Wiebes werd tweede en behield haar leiderstrui.

Landgraaf - Landgraaf, dan weet je het wel. Geen Pinkpop, maar een wielerfestival; dat moest de vierde rit van de Simac Ladies Tour 2022 worden. Met beklimmingen als de Cauberg en Gulperberg waren er alvast genoeg opties om de koers hard te maken in deze koninginnenrit.

Valpartij Moolman-Pasio

Kristie van Haaften (Parkhotel Valkenburg) was de grote animator van de eerste wedstrijduren, terwijl Team DSM het heft in handen nam in het peloton. Daar was overigens ook nog een crash van Asleigh Moolman-Pasio (SD Worx) te betreuren; de Zuid-Afrikaanse probeerde haar wedstrijd voort te zetten, maar moest uiteindelijk alsnog opgeven.

Anna Henderson van Jumbo-Visma voegde zich uiteindelijk bij Van Haaften, die het stilaan wel lastig kreeg om het tempo over een langere periode vast te houden. Ook in het peloton ging de snelheid ondertussen de lucht in.

Julie Van De Velde maakte vanuit de grote groep de oversteek naar voren, waardoor ze de plaats voorin overnam van Van Haaften. De twee hielden goed stand, maar op acht kilometer van de finish strandde hun poging dan toch. Chantal van den Broek-Blaak profiteerde daarvan te profiteren, maar dat lukte niet.

Vlak daarna deed Nederlands kampioene Riejanne Markus een poging, die met de klap een mooi gat wist te pakken. Zij stoomde met een voorsprong van vijftien seconden de laatste kilometer in, wat ze dan ook niet meer weggaf.

Uitslag etappe 4 Simac Ladies Tour 2022 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws