Van Poppel bekeek filmpjes van Pedersen op YouTube, Merlier hoopt op goede benen Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel bekeek filmpjes van Pedersen op YouTube, Merlier hoopt op goede benen

Van Poppel bekeek filmpjes van Pedersen op YouTube, Merlier hoopt op goede benen

Vanuit de Lage Landen zijn er in de Vuelta-etappe van vrijdag drie interessante figuren om in de gaten te houden: topfavoriet Mads Pedersen, Nederlander Danny van Poppel en Belg Tim Merlier. Alle drie spraken ze voorafgaand aan de rit.

Te beginnen met Pedersen, die in zijn groene trui met zelfvertrouwen aan de start staat. 'Dit moet een sprint worden en daar willen wij als ploeg echt voor zorgen', zegt de coureur van Trek-Segafredo. 'Ik heb eerder gezegd dat ontsnapping niet zou kunnen winnen en toen slaagden ze daar wel in, dus ditmaal moeten we er korter op zitten, eerder in de etappe.'

'Die laatste kilometer is bijna in zijn geheel bergop', vervolgt de Deen. 'Het wordt zwaar, maar dit moet mij heel goed liggen.' Pedersen werd in deze Ronde van Spanje al drie keer tweede in de daguitslag, maar wist nog geen ritzege te boeken. In de strijd om de groene trui heeft hij na het uitvallen van Sam Bennet wel al een straatlengte voorsprong.

Van Poppel: 'Deze aankomst ligt mij goed'

Van Poppel ziet de voormalig wereldkampioen dan ook als grote favoriet. 'Ik heb zijn sprints op YouTube bekeken', bekent de coureur van BORA-hansgrohe aan Sander Kleikers van Eurosport. 'Dit is echter ook een aankomst die mij heel goed ligt, zo wil ik ze hebben. Het is op de power, en daarbij zijn de sprinters hier niet zo heel goed. Maar eerst moeten we bij de finish zien te geraken en mij in goede positie zien te brengen', stipt hij aan.

Merlier kwam ook nog aan het woord. 'Het is een kans voor mij en ik zie het ook zo, maar het is wel een zware finish. Het zal Pedersen en Coquard normaal gesproken beter liggen, maar na twee weken koers ligt het toch aan de benen. Dat zullen we aan het einde van de rit wel zien', houdt de Belgisch kampioen zijn daadwerkelijke ambities nog een beetje in het midden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws