Openhartige Puck Moonen doet stap naar voren: 'Nu ik erop terugkijk, was het geen gelukkige tijd' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Openhartige Puck Moonen doet stap naar voren: 'Nu ik erop terugkijk, was het geen gelukkige tijd'

Openhartige Puck Moonen doet stap naar voren: 'Nu ik erop terugkijk, was het geen gelukkige tijd'

Puck Moonen heeft in een bericht op haar Instagram een bericht gewijd aan haar in het verleden naar eigen zeggen ongezonde relatie met eten en trainen. De op social media zeer populaire renster stelt dat ze het afgelopen jaar een switch heeft kunnen maken.

'Hoe ik mij gedroeg rondom trainingen, kwam voort uit angst. Angst om minder te doen dan anderen, angst om te falen, angst om niet genoeg calorieën te verbranden die ik tot mij nam om te kunnen trainen...', begint Moonen haar relaas in een bericht dat ze deelt op Instagram. 'Gedurende de tijd dat ik heb gereden voor professionele ploegen, heb ik ooit een gezonde relatie gehad met voeding en training. Pas het afgelopen jaar ben ik mij daar volledig bewust van geworden en heb ik ook mijn gewoontes aan kunnen passen.'

Moonen: 'Als ik er nu op terugkijk, was het geen gelukkige tijd'

'Nu ik erop terugkijk, was het geen gelukkige tijd', concludeert ze. 'Het afgelopen jaar heb ik mijn mentale gezondheid op nummer één gezet en dat heeft mij veel antwoorden gegeven waarom dingen niet werkten of niet goed zijn gegaan. Ik heb er veel over nagedacht hoe ik deze ervaring kan gebruiken om anderen er mee te kunnen helpen en zelf meer over het proces te kunnen leren hoe ik beter terug kan komen.

Moonen koerst sinds afgelopen seizoen als gravelrenster, in welke hoedanigheid ze in 2022 van de partij was op het WK gravel in Italië. In het verleden reed ze voor ploegen als Lotto-Soudal. Recent was ze ook al openhartig op social media, maar dan over een stalker die haar al enige tijd lastigvalt. Ook dit lag ten grondslag aan een wielerloopbaan die even op een lager pitje stond, liet ze toen weten. 'Ik heb mijn conditie onderhouden, maar ben niet verbeterd en hoop nu mijn ritme weer te vinden, nu alles een beetje rustiger lijkt te worden. Ik voelde me helemaal uitgeput, de laatste weken hebben veel energie gevraagd.'

203 claps
4 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news