Pfeiffer Georgi verrast Wiebes en Balsamo na waaierkoers in Classic Brugge-De Panne Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Pfeiffer Georgi verrast Wiebes en Balsamo na waaierkoers in Classic Brugge-De Panne

Pfeiffer Georgi verrast Wiebes en Balsamo na waaierkoers in Classic Brugge-De Panne

Pfeiffer Georgi heeft verrassend de Classic Brugge-De Panen gewonnen. De Britse van Team DSM demarreerde na een enerverende waaierkoers in de laatste tien kilometer en hield succesvol een groepje met Lorena Wiebes en Elisa Balsamo af.

Was het de nervositeit? De wind? Of iets anders? De openingsuren van de koers werden in ieder geval 'gekleurd' door vele valpartijen. De één harder dan de ander, bij de één zelfs met korte neutralisatie en bij de ander met een lach door een vallende fan langs de kant. Spektakel alom, op én naast de weg...

DSM creëert beslissende groep (maar heeft Kool niet mee)

In tegenstelling tot de mannen moesten er bij de vrouwen niet drie, maar twee lokale finalerondes worden gereden, al werd er wel gewoon gestart vanuit Brugge. Met de wind iets meer tegen dan bij de mannen was er in de openingsfase nog geen sprake van waaiers en op het moment dat we De Moeren voor het eerst aandeden, zorgde een harde crash voor chaos.

Meerdere rensters waren hard gevallen, maar de koers wachtte hier nog even op niemand. Team DSM trok de gashendel vol open en dat zorgde voor de eerste waaiers van de dag, na honderd kilometer koers. Wiebes en Balsamo lieten zich niet verrassen en waren goed mee, met een groepje dat na al het geweld nog maar tien rensters telde. DSM had rappe vrouw Charlotte Kool niet mee.

Bij de achtervolgende groep was het UAE dat achtervolgde, met ook DSM dat z'n beurten deed. Het gat naar de voorsten was echter een klein minuutje en dat werd niet snel minder. De kopgroep met Wiebes, Balsamo en ook Alice Barnes, Shari Bossuyt, Maike van der Duin, Julie De Wilde, Christina Schweinberger, Pfeiffer Georgi, Megan Jastrab en Amalie Dideriksen wist met twintig kilometer te gaan dat het voor hen was vandaag.

DSM speelt overtal perfect uit

De strijd was vooraan echter nog lang niet gestreden. Bij de laatste passage van De Moeren spatte de groep uit elkaar onder initiatief van de twee DSM-vrouwen. Wiebes en Balsamo overleefden de schifting, net zoals Bossuyt, Jastrab, Georgi en Diederiksen.

DSM zat met twee rensters mee en dat overtal betaalde zich uit. Jastrab viel in de laatste tien kilometer als eerste aan. Het moment dat ze werd teruggepakt was voor Georgi het signaal om te demarreren. De Britse sloeg meteen een mooi gat en liep uit naar een halve minuut. De vogel was gevlogen. Georgi won, daarachter versloeg Balsamo Wiebes in de sprint om de tweede plaats.

Uitslag Classic Brugge-De Panne vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws