Pieters wordt mogelijk maandag ontwaakt: 'Als dat gebeurt, weten we in de dagen daarna pas meer ' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Pieters wordt mogelijk maandag ontwaakt: 'Als dat gebeurt, weten we in de dagen daarna pas meer '

Pieters wordt mogelijk maandag ontwaakt: 'Als dat gebeurt, weten we in de dagen daarna pas meer '

De operatie van Amy Pieters mag dan geslaagd zijn volgens de artsen, de zorgen bij haar entourage zijn nog onverminderd groot. SD Worx-ploegleider Danny Stam laat aan De Telegraaf weten dat er dat er 'uitgesproken is om Pieters maandag te laten ontwaken'.

Pieters kwam donderdag hard ten val na een aanrijding in Calpe, Spanje. Daar was de renster van SD Worx aan het trainen met de Nederlandse baanploeg, waarna het helemaal mis ging. Pieters werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze geopereerd werd aan haar hoofd. Sindsdien wordt ze in slaap gehouden.

'De situatie na de operatie is onveranderd', geeft Stam aan. Ik heb begrepen dat het belangrijkste is dat haar hersenen zoveel mogelijk rust hebben, in de hoop dat er zo weinig mogelijk schade is. Dat gebeurt nu door haar in slaap te houden. Het laatste wat ik weet, is dat er uitgesproken is om haar maandag te laten ontwaken. Als dat gebeurt, weten we in de dagen daarna pas meer over de situatie van Amy. Tot dan is het geduld bewaren en hopen dat het goed komt.'

De operatie is volgens de artsen in het ziekenhuis in Alicante, waar Pieters ligt, goed verlopen. 'Maar wat dat precies inhoudt, weten we pas over een paar dagen', zegt Stam tegen De Telegraaf. Pieters wordt vergezeld door haar familieleden, die naar Spanje zijn gereisd.

Update - 27 december 2021 (20.00 uur): Pieters nog niet ontwaakt

Ondanks de woorden van Danny Stam hebben de artsen in Spanje maandagavond laten weten nog geen risico te nemen rond de toestand van Amy Pieters. De wielrenster zal nog drie dagen langer in kunstmatige coma gehouden worden. Lees meer over haar toestand in het artikel hieronder.

 


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws