Veldritzege Pogacar geen voorbode voor meer: 'Wat Van Aert en Van der Poel doen, is van ander niveau' Wielrennen
Wielrennen

Veldritzege Pogacar geen voorbode voor meer: 'Wat Van Aert en Van der Poel doen, is van ander niveau'

Veldritzege Pogacar geen voorbode voor meer: 'Wat Van Aert en Van der Poel doen, is van ander niveau'

Tadej Pogacar was op Tweede Kerstdag de publiekstrekker bij een veldrit in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De winnaar van de Tour de France won meteen, maar zal niet direct de oversteek maken naar de Wereldbekerveldritten.

'Als ik hier niet deze race had gereden, dan had ik vier uur op de weg moeten trainen', verklaarde Pogacar zijn deelname bij de Sloveense pers.'Bij dergelijk weer is crossen ideaal, ik ben één uur volle bak gegaan. In de winter doe ik graag eens wat anders; ik heb genoten, het was een mooi parcours en er waren veel fans.' Pogacar zag het als training, maar ook als wedstrijd. 'Een race blijft een race, ook al is het een veldrit in Ljubljana, Je moet altijd je best doen.'

Pogacar: 'Je traint je hele lichaam'

'Een veldrit is anders dan fietsen op de racefiets, je traint hier je hele lichaam en het is wat minder eentonig', vervolgt Pogacar. 'Het was een uitdaging, maar uiteindelijk is het uitgelopen op een mooi gevecht.' Pogacar nam de leiding in de wedstrijd halfweg cross en bleef uiteindelijk Team BikeExchange-renner Luka Mezgec voor.

Veel wielerliefhebbers zullen er stiekem op hopen, maar het lijkt er niet op dat Pogacar in de komende weken/maanden de oversteek naar België gaat maken voor het crossseizoen met Wout van Aert en co. 'Ik ben liever hier in Ljubljana dan in België. Ik zou daar snel klaar zijn, het is gewoon een geheel ander niveau. Deze wedstrijd was perfect voor mij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws