Valverde heeft nog contract voor 2023: 'Niet als renner, maar als Movistar-ambassadeur' Wielrennen
Wielrennen

Valverde heeft nog contract voor 2023: 'Niet als renner, maar als Movistar-ambassadeur'

Valverde heeft nog contract voor 2023: 'Niet als renner, maar als Movistar-ambassadeur'

Alejandro Valverde mag dan na komend wielerjaar zijn actieve loopbaan beëindigen, de man uit Murcia heeft ook voor 2023 nog een contract bij Team Movistar. Niet als renner, maar als ambassadeur en mogelijk zelfs ploegleider.

De oude rot wordt in april alweer 42, maar voelt zich voor aanvang van het seizoen niet als iemand van die leeftijd. Dat vertelt Valverde in een interview met AS. 'Ik weet dat mijn lichaam op het moment 41 jaar oud is, maar in mijn hoofd ben ik nog altijd 23. Fysiek voel ik me heel goed, gemotiveerd om nog meer races te winnen. Toch zal ik niet van gedachten veranderen, de mentale en fysieke inspanning eist zijn tol', doelt hij op het naderende einde van zijn loopbaan.

'Ik heb nog twee jaar contract bij Movistar', doet Valverde uit de doeken. 'In 2023 zal ik ambassadeursfuncties vervullen en op sommige dagen stap ik in de ploegleidersauto. Het zal blijken of het mijn roeping is of dat ik een andere weg in zal slaan', geeft hij aan.

Valverde sluit mogelijk af met Vuelta

De kopman van Movistar heeft zijn programma voor 2022 al grotendeels op papier, met onder meer de Giro en Vuelta. Opvallend: Valverde weet nog niet of hij na de Ronde van Spanje nog doortrekt tot het WK in Wollongong en de Ronde van Lombardije. 'Misschien is dat te belastend', stelt de veelvraat.

Valverde kijkt in ieder geval uit naar het slotseizoen van zijn loopbaan. 'Ik ben erbij, in strijd met de Pogacar, Van der Poel en Evenepoel. Wat wil je nog meer?', vraagt hij zichzelf hardop af. 'Het wordt mijn 21e jaar en ik ben nog altijd op goed niveau. Dat lijkt me een mooie kerst op de taart.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws