Price Pejtersen pakt winst op WK tijdrijden beloften: 'Had het voordeel dat ik als laatste startte' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Price Pejtersen pakt winst op WK tijdrijden beloften: 'Had het voordeel dat ik als laatste startte'

Price Pejtersen pakt winst op WK tijdrijden beloften: 'Had het voordeel dat ik als laatste startte'

Met een snelle tijdrit pakte Johan Price Pejtersen na twee Europese titels dan ook eindelijk een wereldtitel in het veldrijden. De Deen kwam emotioneel over de finish, maar was snel weer bedaard voor het flashinterview.

Price Pejtersen reed een slimme tijdrit, wat vooraf zo was uitgedokterd. 'Op het EK tijdrijden van vorige week explodeerde ik een beetje, dus we hebben een ander pacing plan opgesteld. Doordat ik als laatste startte had ik het voordeel dat er veel referentiekader was. Dat heeft me wel veel geholpen', aldus de lang opgeschoten Deen na afloop van de tijdrit.

'Ik wist dat ik bij het eerste tussenpunt derde lag en dat het tempo wat omhoog moest', vervolgt Price Pejtersen. 'Vanaf dat moment heb ik alles gegeven tot het einde, het was simpelweg watts duwen.' Na drie titels van Mikkel Bjerg is het nu dus opnieuw Denemarken wat de klok slaat bij de beloften. 'Ik heb altijd tegen Mikkel moeten vechten omdat hij ouder en beter was, maar ik ben blij dat ik nu zelf de zege kan pakken. Dat stemt me heel tevreden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws