Price Pejtersen dendert naar winst bij WK tijdrijden beloften, Van Dijke knap vijfde Wielrennen
Wielrennen

Price Pejtersen dendert naar winst bij WK tijdrijden beloften, Van Dijke knap vijfde

Price Pejtersen dendert naar winst bij WK tijdrijden beloften, Van Dijke knap vijfde

Johan Price Pejtersen heeft het WK tijdrijden bij de beloften gewonnen. De Deen werkte zijn tijdrit perfect af en klopte Luke Plapp en Florian Vermeersch. Mick van Dijke werd vijfde en Daan Hoole zesde namens Nederland, na een zeer goede tijdrit van beiden.

Met 77 deelnemers was het WK tijdrijden bij de beloften goed gevuld. Al vroeg kregen we enkele kandidaten voor de zege, waarvan Magnus Sheffield uit de Verenigde Staten de eerste richttijd neerzette. Sheffield maakte net voor zijn rit zijn transfer naar INEOS Grenadiers bekend en begon ook zeer rap, maar moest dit in de laatste kilometers volledig bekopen. Desondanks zette hij wel de snelste tijd neer.

Lang mocht Sheffield echter niet van zijn plek in de hot seat genieten, daar de Australiër en topfavoriet Plapp flink onder de tijd van zijn toekomstige ploeggenoot dook. Van Dijke nestelde zich namens Nederland tussen het overzeese geweld in met een puike tijdrit, terwijl Finn Fisher-Black zijn tanden stukbeet op de andere mannen.

Vervolgens was het wachten tot de laatste tien renners, die vooraf bestempeld werden als uitdagers voor de wereldtitel. Outsiders als Filippo Baroncini en Tobias Bayer kwamen niet aan de tijd van Plapp, wat wel voor Florian Vermeersch gold. De Belg bleef bij tussenpunt één in de buurt van Plapp, die wel kon pronken met een heel sterk derde gedeelte.

Topfavorieten houden elkaar lang in evenewicht

Ook Ethan Vernon uit Groot-Brittannië nestelde zichzelf knap tussen de mannen, evenals Søren Wærenskjold. Hoole kwam er ondertussen niet aan te pas bij de tussenpunten. De laatste man die doorkwam aan tussenpunt één, Price Pejtersen, zat ook bij Plapp en co in de buurt. Een spannende tijdrit dus, andermaal!

Bij tussenpunt twee moest Vermeersch al wat meer toegeven, terwijl Wærenskjold nog steeds binnen enkele secondes van Plapp bleef rondtoeren. De volgende die langskwam, Price Pejtersen, zette wel een nieuwe richttijd neer. De Deen was zes seconden sneller dan Plapp en voegde op die manier een nieuw elan toe aan de lat die bereikt moest worden.

Aan de finish eindigde Vermeersch na een zeer snelle slotkilometer op één seconde van Plapp, die tot dan toe de beste tijd had. Wærenskjold eindigde daar weer één seconde boven, wat betekende dat Vermeersch het brons binnenharkte. Price Pejtersen was als laatste en dat was met recht; hij was tien seconden sneller dan Plapp en behaalde zo de wereldtitel.

Uitslag WK tijdrijden beloften 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws