Reusser ontroerd na geste Vollering: 'We hadden plek één en twee gewoon kunnen verdedigen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Reusser ontroerd na geste Vollering: 'We hadden plek één en twee gewoon kunnen verdedigen'

Reusser ontroerd na geste Vollering: 'We hadden plek één en twee gewoon kunnen verdedigen'

Demi Vollering gunde in de slotrit van de Ronde van Baskenland de eindzege aan haar ploeggenoot Marlen Reusser. De Zwitserse was na afloop ontroerd door het gebaar van de Nederlandse en benadrukte hoe goed de relatie tussen hen is.

'Ik ben helemaal overweldigd. We hadden er voor kunnen kiezen om gewoon plek één en twee te verdedigen, maar tijdens de bespreking van de tactiek zeiden we: "nee, we gaan agressief koersen, en de rest onze wil opleggen"', aldus Reusser in het flashinterview.

'Ik vroeg aan Demi: wat als ik het klassement win. Ze zei: "dat is geen probleem". Je kon vandaag zien dat zij de sterkste is, zij kon de aanval volgen. Maar ze reed niet, en wachtte. Daarmee gaf ze mij de kans om aan te vallen - wat we gepland hadden. Ze is een échte kampioen', strooit Reusser met lof naar Vollering.

Reusser: 'We hadden een leuke tijd op hoogtestage'

'Ik ben haar zo dankbaar dat ze mij deze kans gaf. En ook dat ik dat de benen had om het uit te voeren. Ik ben heel tevreden met mijn prestaties en niveau bergop. Het is geweldig dat we deze ronde als één en twee afsluiten, op deze manier. Het team was ook geweldig. We hadden niet voor meer kunnen wensen', aldus Reusser.

De renster vertelt verder over haar goede relatie met Vollering, wat het gebaar van de Nederlandse nog specialer maakte. 'We hebben echt een goede relatie. We waren laatst op hoogtestage. Het was lastig, want we waren allebei ziek. Wel hadden we een heel leuke tijd. Daarna won zij heel vaak en ik reed een paar heel goede koersen. Het is gewoon fantastisch.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws