Jumbo-Visma 'hartstikke tevreden' na tijdrit: 'Primoz trekt zijn goede vorm door' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma 'hartstikke tevreden' na tijdrit: 'Primoz trekt zijn goede vorm door'

Jumbo-Visma 'hartstikke tevreden' na tijdrit: 'Primoz trekt zijn goede vorm door'

Jumbo-Visma maakt na een week Giro d'Italia een positieve balans op. De ploeg zag haar kopman Primoz Roglic met een zesde plaats een degelijke tijdrit rijden. 'We zijn hartstikke tevreden', laat ploegleider Arthur van Dongen op de ploegsite weten.

De top van de uitslag van de tijdrit kende opvallend kleine verschillen. Zo won Remco Evenepoel met een seconde op Geraint Thomas. Een seconde daar weer achter eindigde Tao Geoghegan Hart. Roglic zijn tijd was zeventien seconden trager. 'De verschillen zijn minimaal. Er gelden hele andere regels na een week koers en dat is in deze tijdrit gebleken', aldus Van Dongen.

'Primoz trekt zijn goede vorm door op een parcours wat hem ten opzichte van zijn tegenstanders iets minder ligt', stipt de ploegleider het vlakke parcours aan. 'Hij reed vooral heel sterk in het tweede gedeelte. We zijn hartstikke tevreden.'

'Het secondenspel van nu is niet te vergelijken met de minuten waar ongetwijfeld mee gestrooid gaat worden.'

Arthur van Dongen

Er wacht de renners de komende twee weken nog veel zware etappes in de bergen. 'We zijn nog niet op de helft', waakt Van Dongen voor te veel optimisme. 'Er komt nog heel veel klimwerk op ons af. Het secondenspel van nu is niet te vergelijken met de minuten waar ongetwijfeld mee gestrooid gaat worden.'

Van Dongen verwacht alvast een mooi schouwspel, zeker voor de neutrale kijker. 'Alles ligt voorlopig op een zakdoek en dat is mooi voor deze wedstrijd. We hebben ook een sterk Ineos gezien. Zij kunnen wedijveren met Soudal-QuickStep en ons. Het gaat hoe dan ook een mooie strijd worden.' Roglic staat in het klassement derde op 47 seconden van Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws