Sarah Gigante volgt ploeggenote Van Vleuten op in Emakumeen Nafarroako Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Sarah Gigante volgt ploeggenote Van Vleuten op in Emakumeen Nafarroako

Sarah Gigante volgt ploeggenote Van Vleuten op in Emakumeen Nafarroako

De Emakumeen Nafarroako is een prooi geworden voor de Australische Sarah Gigante van Movistar. Daarmee volgde ze haar ploeggenote Annemiek van Vleuten op. Gigante reed op zo'n dertig kilometer van de streep weg uit een kopgroep van negen vrouwen en soleerde vervolgens soeverein naar de finish.

In de Emakumeen Nafarroako stond dinsdag een zware rit over een geacidenteerd parcours op het programma, waar het de hele dag op en af ging. Het was in Spanje zoeken naar de opvolgster van Van Vleuten, die de wedstrijd in 2021 wist te winnen. Destijds versloeg zij haar landgenote Demi Vollering, maar beiden stonden dit keer niet aan de start. Van Vleuten herstelt momenteel van een gebroken pols, die ze na een trainingsongeluk opliep.

Zonder de twee Nederlandse toppers was er een grote groep vrouwen die mocht dromen van de overwinning. Het zware parcours zorgde al snel voor een slijtageslag. Richting de finale bleven er negen vrouwen aan de kop van de koers over. Op de één-na-laatste klim brak die groep vervolgens ook uit elkaar. Van die negen vrouwen was Gigante overduidelijk de sterkste. Ze breidde haar voorsprong snel uit naar meer dan een minuut en kon zodoende onbedreigd naar de zege soleren.

Uitslag Emakumeen Nafarroako 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws