Bardet kent 'goede start' van de Giro, Martin vond dat hij bij eerste twintig moest zitten Wielrennen
Wielrennen

Bardet kent 'goede start' van de Giro, Martin vond dat hij bij eerste twintig moest zitten

Bardet kent 'goede start' van de Giro, Martin vond dat hij bij eerste twintig moest zitten

Vanuit Frans oogpunt was het deze Giro d'Italia vooral uitkijken naar Romain Bardet en Guillaume Martin, die in het verleden hebben bewezen goed te kunnen presteren in het algemeen klassement van een grote ronde. Bardet presteert tot nu uitstekend en maakte dinsdag indruk op de Etna. Voor Martin geldt het tegenovergestelde, want de renner van Cofidis moest al meer dan anderhalve minuut toegeven op zijn concurrenten.

Bardet is met veel vertrouwen richting de Giro d'Italia afgereisd, nadat de 31-jarige Fransman twee weken eerder de Tour of the Alps op zijn naam wist te schrijven. Ploeggenoot Thymen Arensman eindigde daar op het podium en ook tijdens de vierde etappe van de Giro zat de Nederlander goed van voren. Op de Etna kon de 22-jarige Arensman zich samen met Bardet handhaven in de groep met favorieten, waar uiteindelijk zeventien renners overbleven. Renners als Tom Dumoulin, Tobias Foss en Vincenzo Nibali waren daar al uit gelost.

Bardet deed na afloop zijn verhaal op de ploegsite. 'Het was een goede eerste test voor ons. Ik denk dat we samen een goede etappe hebben neergezet. We zaten als team goed gepositioneerd onderaan de klim. Toen we aan de klim begonnen, kreeg ik uitstekende hulp om mijn goede positie te behouden. Uiteindelijk was het geen groot gevecht in de strijd om het algemeen klassement, maar we hadden een goede etappe, dus ik denk dat het een goed begin van de Giro is.'

Martin teleurgesteld: 'Ik moest bij de eerste twintig renners zitten'

De 28-jarige Martin startte als kopman van Cofidis aan de Giro d'Italia, maar voorlopig kunnen zijn ambities de ijskast in. Martin finishte op de 30e plaats en dat was ruim anderhalve minuut achter de groep met zeventien favorieten. Martin rijdt al het hele seizoen degelijk rond, maar wist nog geen echte uitschieters te noteren. In de Giro d'Italia kon de Fransman die degelijkheid niet doorzetten en het is nog maar de vraag of een goed klassement een realistisch doel is.

Ook Martin deed na afloop zijn verhaal op de eigen ploegsite. 'Het was duidelijk een moeilijke dag. Ik ben teleurgesteld over mijn prestatie en het feit dat ik veel tijd heb verloren op deze aankomst bergop. Er waren uiteindelijk niet veel aanvallen in de groep met twintig renners. Daar moest ik bijzitten. Dit type klim is niet het type inspanning wat het beste bij mij past. Ik ga proberen de eerste week goed af te sluiten en tijdens de rustdag zullen we verder kijken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws