Vansevenant teleurgesteld: 'Zat in ideale positie om roze trui te veroveren' Wielrennen
Wielrennen

Vansevenant teleurgesteld: 'Zat in ideale positie om roze trui te veroveren'

Vansevenant teleurgesteld: 'Zat in ideale positie om roze trui te veroveren'

Het is Mauri Vansevenant niet gelukt om dinsdag de roze trui te veroveren in de Giro d'Italia. Tijdens de vierde etappe zat de 22-jarige Belg van Quick Step-Alpha Vinyl mee in de kopgroep, maar moest hij in de slotfase capituleren. Lennard Kämna pakte de overwinning, terwijl Juan Pedro López het roze greep.

Vansevenant eindigde achter Kämna, López, Rein Taaramäe en Sylvain Moniquet als vijfde, op iets meer dan twee minuten van Kämna. Dat gebeurde allemaal op de slotklim (de Etna), waar de kopgroep uit elkaar viel. Het was eerst Stefano Oldani die namens Alpecin Fenix een groot gat sloeg. De Italiaan werd echter bijgehaald door López, terwijl Kämna in de slotfase kon aansluiten bij de Spanjaard en hem in de sprint duidelijk de baas was. 'Ik kwam iets tekort op het einde', zo laat Vansevenant tegenover Het Laatste Nieuws weten.

Vansevenant leek even de beste papieren te hebben om na de etappe het roze te bemachtigen. De Belg stond het kortst in het klassement en had een voorsprong van een halve minuut op López. Toen López en Kämna echter gas gingen geven, was het snel gedaan met de hoop van Vansevenant. 'Tot een kilometer of zeven van de finish zat ik nog in de ideale positie om de roze trui te veroveren. Maar toen Kämna vertrok, voelde ik mijn benen meteen vollopen. Ik kon hem niet volgen. Van dan af was het enkel nog naar de finish rijden, vechten voor elke seconde en de schade beperken. Ik deed wat ik kon, maar kwam iets tekort op het einde.'

Vansevenant legt nu de focus op de overige ritten in deze Giro d'Italia, al beseft hij ook dat dinsdag een mooie kans aan hem is voorbijgegaan. 'Het was echt sterven. Heel teleurstellend. Uiteraard komen er nog mogelijkheden, maar elke kans die je krijgt, moet je grijpen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws