Soudal Quick-Step blijft Ronde van Slowakije domineren: na Cavagna en Merlier wint nu Bagioli Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step blijft Ronde van Slowakije domineren: na Cavagna en Merlier wint nu Bagioli

Soudal Quick-Step blijft Ronde van Slowakije domineren: na Cavagna en Merlier wint nu Bagioli

Andrea Bagioli (Soudal Quick-Step) heeft de koninginnenrit van de Ronde van Slowakije weten te winnen. Na een 171 kilometer lange rit over verschillende heuvels was hij de beste van het pak in het plaatsje Martin. Rémi Cavagna blijft leider van de vijfdaagse wedstrijd in Midden-Europa.

Na een putsch van Cavagna op dag één zette sprinter Tim Merlier het succes van Soudal Quick-Step voort in de tweede rit van de etappewedstrijd in Slowakije. Op dag drie zouden rappe mannen als hij alvast weinig kans hebben; het peloton werd vrijdag namelijk over meerdere beklimmingen naar de aankomst gestuurd.

Vroeg in de rit was het lang een komen en gaan van demarrages, waardoor Jumbo-Visma-coureur Milan Vader nog wat puntjes mee kon sprokkelen voor zijn bergtrui. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van vijf onbekende renners, die een maximale voorsprong van twee minuten vergaarden. De Nederlandse WorldTour-ploeg nam samen met haar Belgische equivalent Soudal Quick-Step haar verantwoordelijkheid in de grote groep.

Sterke beren Cavagna en Küng actief

Op 24 kilometer van de aankomst passeerden de renners voor een eerste keer de finish in Martin, waarna ze nog over de beklimming van Belijanskiy Kopec moesten. Daarop zorgde een groep met onder meer sterke kerels als Cavagna, diens ploegmaat Bagioli en Stefan Küng (Groupama-FDJ) voor wat afscheiding, al moeten we eerlijk toegeven dat het qua beelden uit Slowakije niet echt overhield vrijdag. Voordeel daarvan: we weten nu wel goed hoe aankomstplaats Martin en een deel van de lokale bevolking aldaar eruitziet.

Ook Bagioli, die door de lokale regie in de war werd gehaald met de toch een stuk grotere Kasper Asgreen, en de rappe Michele Gazzoli waren present, waarvan die eerste na een goede lead-out van Cavagna het spurtje met vier won. Een mooie opsteker voor de man die volgend jaar naar Lidl-Trek gaat, daar hij recent nog de Vuelta moest verlaten met maagproblemen. Gazzoli werd tweede, voor Küng.

Uitslag etappe 3 Ronde van Slowakije 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws