SD Worx bereidt zich voor op jaar zonder renster Anna: 'Niemand is onvervangbaar' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx bereidt zich voor op jaar zonder renster Anna: 'Niemand is onvervangbaar'

SD Worx bereidt zich voor op jaar zonder renster Anna: 'Niemand is onvervangbaar'

Jarenlang was Anna van der Breggen het voornaamste speerpunt van SD Worx en voorganger Boels-Dolmans. De gewezen wereldkampioene was een zeer betrouwbare kopvrouw, maar kon ook als knecht geweldige prestaties neerzetten voor haar ploeggenoten. Nu ze met pensioen is, moet er een gat worden gevuld.

Danny Stam, ploegleider van SD Worx, laat via de officiële kanalen van de ploeg weten zich geen zorgen te maken. 'Koersen zonder Anna zorgt voor een gat, dat moeten we zien op te vullen met andere dames. Maar naar mijn idee is niemand onvervangbaar, en we hebben geweldige andere rensters zoals Lotte Kopecky en Demi Vollering. Hopelijk gaat de rest van de ploeg ook schitteren. Maar Anna zal naast me zitten in de auto (als assistent ploegleider, red), dus ze is niet helemaal weg uit de ploeg.'

In het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen van de ploegleider er zeker niet minder op geworden. 'Het doel is om de ploeg naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen en grote koersen winnen. De eerste Tour de France winnen zou zeker mooi zijn', aldus Stam. SD Worx heeft zich deze winter versterkt met de eerder genoemde Kopecky, en met de Zwitserse tijdrijder Marlen Reusser.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws