SD Worx draait er met onder meer Wiebes, Vollering en Kopecky niet omheen: 'Omloop is een doel voor ons' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx draait er met onder meer Wiebes, Vollering en Kopecky niet omheen: 'Omloop is een doel voor ons'

SD Worx draait er met onder meer Wiebes, Vollering en Kopecky niet omheen: 'Omloop is een doel voor ons'

Niet alleen de mannen vangen aankomende zaterdag hun Vlaamse voorjaar aan, ook de vrouwen trappen af met de Omloop Het Nieuwsblad. De te kloppen ploeg? SD Worx, zoals altijd.

De damesformatie staat met Demi Vollering, Lorena Wiebes, Marlen Reusser, Lotte Kopecky, Elena Cecchini en Christine Majerus aan de start van de Omloop, waarbij die eerste vier in staat geacht moeten worden om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Voor Wiebes wordt het haar eerste klassieker in het shirt van SD Worx.

'De komst van Wiebes kan voor veel rensters rust brengen omdat ze weten dat ze een sprintster achter de hand hebben. Het is een extra wapen dat we aan ons arsenaal kunnen toevoegen', zegt ploegleider Lars Boom. 'Vollering, Reusser en Kopecky kunnen vrijer koersen en Wiebes kan dan weer in een afwachtende positie van hun aanwezigheid profiteren. Zo zijn er voor ons meerdere manieren om een koers te winnen. Tegelijkertijd is het voor Wiebes een belangrijke stap in haar carrière om zo ook sterker te worden.'

SD Worx wil zo snel mogelijk klassieke nul wegwerken 

SD Worx gaat dan ook vol voor de zege. 'We hoeven er niet omheen te draaien, de Omloop is een doel voor ons. De afgelopen twee jaren deden we mee voor de overwinning met Anna van der Breggen (1e in 2021) en Demi Vollering (2e in 2022). We zijn het seizoen 2023 goed gestart in de UAE Tour met etappewinst, maar we willen ook zo snel mogelijk de klassieke nul wegwerken. Vorig jaar was Demi er al dichtbij en ook Lotte Kopecky zal ongetwijfeld de openingsklassieker in eigen land willen winnen', blikt Boom vooruit.

'We hebben onwijs veel zin in Omloop Het Nieuwsblad. Die eerste keer in Vlaanderen blijft elk seizoen speciaal. We willen er dus meteen staan', aldus de ex-renner uit Nederland.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws