SD Worx en Wiebes gaan maar door met winnen: ook raak in openingsrit Ronde van Burgos Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx en Wiebes gaan maar door met winnen: ook raak in openingsrit Ronde van Burgos

SD Worx en Wiebes gaan maar door met winnen: ook raak in openingsrit Ronde van Burgos

Lorena Wiebes heeft de openingsetappe van de Ronde van Burgos voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlandse hield in een spurt iedereen achter zich.

Zijn we bij de mannen in mei vooral in de ban van Italië (Giro d'Italia), bij de dames is het Spanje wat de klok slaat. Na de Rondes van Spanje en het Baskenland begon deze donderdag de Ronde van Burgos, met onder meer het SD Worx-duo Demi Vollering en Wiebes aan de start.

In de beginfase lieten die dames zich nog niet zien. Valeria Valgonen (Massi - Tactic) muisde er in de openingsfase vanonder, waar het peloton zich niet al teveel om bekommerde. Zij waaide vanzelf terug, net op het moment dat er een valpartij in het peloton was. Chiara Consonni (UAE) en Alicia Gonzalez (Movistar) waren daarbij betrokken.

Van Anrooij pakt seconde mee

Verder was het redelijke windstilte in deze etappe richting Medina de Pomar. Bij een bonificatiespurtje waren enkele klassementsvrouwen, waaronder Soraya Paladin en Shirin van Anrooij, al bij de pinken. Op een klein hupje toonden zij zich, maar daarna kon de focus toch al gauw op de eindsprint.

Op twaalf kilometer van de finish was er een nieuwe crash te betreuren, met Alex Morrice (Canyon/SRAM) als grootste slachtoffer. Hierdoor ontstond er ook een breukje in de grote groep, wat twee dames ertoe verleidde om een nieuwe poging te ondernemen. Dit waren Aude Biannic van Movistar en Valerie Demy van Liv Racing, die ook Elena Pirrone van Israel-Premier Tech nog zagen aansluiten.

In de achtervolgende groep werd er vooral naar het SD Worx van Vollering en co gekeken, waarna ook Jade Wiel (FDJ-Suez) de oversteek naar voren maakte. Uiteindelijk waren het toch de SD Worx-dames die de boel neutraliseerden, waardoor het alsnog uitliep op een massasprint. Daarin toonde Wiebes zich by far de snelste, voor Elisa Balsamo en Chloé Dygert.

Uitslag Ronde van Burgos voor vrouwen etappe 1 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws