Tom Dumoulin niet te spreken over critici Remco Evenepoel: 'Zó kwalijk, zó onterecht' Wielrennen
Wielrennen

Tom Dumoulin niet te spreken over critici Remco Evenepoel: 'Zó kwalijk, zó onterecht'

Tom Dumoulin niet te spreken over critici Remco Evenepoel: 'Zó kwalijk, zó onterecht'

Tom Dumoulin was woensdag te gast in de Sporza-podcast Wielerclub Wattage en dat leverde zoals altijd weer interessante inzichten op. De Limburger sprak zich uit over de kritiek die Remco Evenepoel kreeg na zijn opgave in de Giro d'Italia.

Onder meer La Gazzetta dello Sport en de directeur van de Sloveense wielerbond lieten optekenen dat ze de opgave van Evenepoel betwijfelden. Er werd openlijk afgevraagd of hij corona niet als paraplu gebruikte. 'Ik denk toch dat zoiets in zijn hoofd gaat zitten. Hij krijgt dit natuurlijk ook te horen en dat is niet leuk', is Dumoulin van mening.

'Ik vind dit zó kwalijk. Die jongen is het meest van iedereen teleurgesteld en hij krijgt nu nog eens de hoon van een hele natie over zich heen', klinkt het fel bij Dumoulin. 'Zó onterecht', is de slotconclusie.

Dumoulin gaf aan dat hij de druk op Evenepoel wel kon begrijpen, daar hij in zijn goede jaren eenzelfde soort pressie voelde op zijn schouders.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws