SD Worx-manager Stam over Tour de France Femmes: 'Het is een gamechanger, next-level' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx-manager Stam over Tour de France Femmes: 'Het is een gamechanger, next-level'

SD Worx-manager Stam over Tour de France Femmes: 'Het is een gamechanger, next-level'

SD Worx heeft in 2022 voor de zesde keer in zeven jaar tijd het jaar afgesloten als nummer één op de UCI-ranking. Teammanager Danny Stam blikt in een artikel op de website van de ploeg terug op het seizoen, dat andermaal als zeer succesvol beschouwd mag worden.

'We zijn het seizoen heel sterk begonnen', aldus Stam. 'Het klassieke voorjaar verliep dan ook goed met o.a. mooie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche en Brabantse Pijl. Dat voorjaar schepte veel verwachtingen. In Spanje koersten we nog goed, maar daarna hadden we een mindere periode. In de Tour de France Femmes waren we wel weer goed', zegt de manager, ook al moesten ze Annemiek van Vleuten voorlaten in het klassement.

Stam is trots op zijn vrouwen. 'We hebben wederom een goed seizoen gekend en diverse mooie zeges behaald. Het zijn niet alleen die twintig zeges, maar ook nog eens 47 podiumplekken. Het vrouwenwielrennen ontwikkelt zich de laatste jaren. De kalender wordt voller en het niveau ligt steeds hoger. Er zijn meer ploegen die in de breedte sterk voor de dag komen.'

Lees verder onder de foto.

SD Worx-manager Stam ziet Tour de France Femmes als 'gamechanger' voor vrouwenwielrennen

Stam ziet Tour de France Femmes als 'next-level'

2022 was in alle opzichten een bijzonder jaar voor het vrouwenwielrennen, met de eerste editie van de Tour de France Femmes. 'Het is een gamechanger voor het vrouwenwielrennen. Dit is next-level', geeft Stam aan. 'Organisator Amaury Sport Organisation is niet de snelste met het invoeren van vrouwenwielrennen, maar wanneer ze er voor gaan dan staat er meteen ook iets. Dat hebben we vorig jaar met Parijs-Roubaix gezien en nu zeker met de Tour de France Femmes.

'Het is overduidelijk dat deze rittenkoers een heel belangrijk moment in het seizoen wordt. Een piekmoment waar we naar toe gaan leven. Natuurlijk blijft het voorjaar met de Monumenten hun waarde behouden, maar het belang van de Tour de France Femmes is na één editie direct al heel groot', sluit de ervaren ploegbaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws