Beklijvend duel tussen Betsema en Alvarado in Jaarmarktcross Niel: Alpecin-Deceuninck-renster wint Veldrijden
Veldrijden

Beklijvend duel tussen Betsema en Alvarado in Jaarmarktcross Niel: Alpecin-Deceuninck-renster wint

Beklijvend duel tussen Betsema en Alvarado in Jaarmarktcross Niel: Alpecin-Deceuninck-renster wint

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Jaarmarktcross in Niel weten te winnen. In de veldrit om de Superprestige-trofee rekende ze in een felle tweestrijd af met landgenote Denise Betsema.

Alvarado pakte direct de kop op de eerste asfaltstrook, met de altijd goed startende Van der Heijden in haar spoor. Die pakte in de eerste stroken van het bos over, terwijl Zoe Backstedt en Clara Honsinger rond plek tien ten val kwamen en zo de gehele doortocht voor de vrouwen daarachter blokkeerden. Voor Honsinger was de cross direct afgelopen, Backstedt moest lopend verder met technische mankementen.

De dames voorin trokken zich daar weinig van aan: Van der Heijden en Alvarado drukten door in de eerste ronde, met Betsema in hun spoor. In de tweede ronde moest Van der Heijden er tussenuit, waardoor we middels natuurlijke selectie de twee beste dames op voorhand ook daadwerkelijk vooraan zagen.

Betsema en Alvarado vechten mooi duel uit

Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) en Alvarado (Alpecin-Deceuninck) hielden elkaar goed in bedwang bij het ingaan van de laatste twee rondes, terwijl Van der Heijden daarachter genoegen leek te nemen met haar derde plek in deze cross. Eerder eindigde ze al als tweede in de eerste manche van de Superprestige, in Ruddervoorde.

Betsema zette Alvarado in de voorlaatste ronde onder druk, wetende dat zij gebruik kon maken van haar kwaliteiten in de zandpassage in Niel. De renster van Alpecin-Deceuninck gaf echter niet af, waardoor ze toch als duo de slotronde ingingen. Daarin maakte Betsema als eerste een foutje, waardoor Alvarado plots enkele secondes had.

Enkele tientallen meters bleef het verschil lange tijd tussen de twee vrouwen, alhoewel Betsema nog niet verslagen leek. Bij het ingaan van de laatste zandpassage zat de Texelse weer op het wiel, maar Alvarado gaf er daarna nog een felle slinger aan. Dit bleek genoeg om de zege te houden.

Uitslag Superprestige Niel 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws