Van Empel duidt overstap voetbal-wielrennen: 'Teamgenoten zijn niet altijd even fanatiek' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel duidt overstap voetbal-wielrennen: 'Teamgenoten zijn niet altijd even fanatiek'

Van Empel duidt overstap voetbal-wielrennen: 'Teamgenoten zijn niet altijd even fanatiek'

Fem van Empel laat zondag in de Wereldbekercross bij de Beekse Bergen voor het eerst haar trui van Europese kampioene zien aan het publiek. In een vooruitblik van die wedstrijd gaat ze uitgebreid in op haar overstap van het voetbal naar de wielersport.

Van Empel voetbalde bij de sterke Brabantse club RKSV Nuenen. 'Toen ik bij Nuenen ging voetballen, ben ik heel gedreven te werk gegaan, ik ging zelfs nog extra trainen op individuele basis om beter te worden. Op een gegeven moment merk je dat niet al je teamgenoten even fanatiek zijn', legt ze uit. 'Op zo’n moment krijg je dus niet echt loon naar werken in een teamsport. Op mijn eerste NK MTB werd ik derde bij de beloften. Toen ben ik voor het fietsen gegaan, ik houd er niet van om twee dingen half te doen.'

Een goede overstap, want inmiddels is ze op jonge leeftijd al de koningin van de cyclocross. 'In de Wereldbeker zo constant mogelijk op hoog niveau presteren was mijn doel voor het begin van het seizoen, ik had echter niet gedacht dat het zo zou uitpakken. Ik wil die lijn graag doortrekken.'

Vos denkt conditioneel klaar te zijn voor de winst

Vanaf 1 januari zal Van Empel bij Jumbo-Visma aan de zijde rijden van Marianne Vos, die er zondag ook bij is in Hilvarenbeek. 'Ik verheug me op deze wedstrijd. Wereldbekerwedstrijden in Nederland zijn extra speciaal. Zeker nu ik mag starten in de regenboogtrui. Ik denk dat ik er conditioneel klaar voor ben. Want ik heb gezien dat je echt op je allerbeste niveau moet zijn om mee te kunnen strijden voor de winst. Niet alleen bij de eersten, maar ook daar net achter ligt het niveau ontzettend hoog.' Dat merkte Vos ook op het EK veldrijden in Namen, waar ze als wereldkampioene 'slechts' negende werd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws