SD Worx rijdt eerste etappe Tour de France Femmes in door Amy Pieters ontworpen tenue Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx rijdt eerste etappe Tour de France Femmes in door Amy Pieters ontworpen tenue

SD Worx rijdt eerste etappe Tour de France Femmes in door Amy Pieters ontworpen tenue

SD Worx zal de eerste rit van de Tour de France Femmes zondag afwerken in een shirt dat ontworpen is door Amy Pieters, de renster van de ploeg die afgelopen winter hard ten val kwam in Spanje en sindsdien aan een lang revalidatieproces bezig is.

'Voor haar ongeluk was Amy al druk bezig met het ontwerpen van een eigen wielerkledinglijn. Het is voor ons als ploeg een eer dat we deze kleding tijdens de eerste rit van de Tour de France Femmes in Parijs kunnen presenteren. Onze dank richting de internationale wielerunie UCI, de diverse nationale bonden en Tour-organisator ASO om dit mogelijk te maken is groot' laat Danny Stam van Team SD Worx weten op de site van de ploeg.

Pieters was voor haar ongeluk al geruime tijd bezig met het opzetten van een wielerkledinglijn, meldt Lisan Dierckx, designer bij Specialized. 'In de zomer van 2021 zijn we begonnen met een eerste ontwerp voor Amy haar droom, een eigen collectie. De visie van Amy was vanaf het begin al heel sterk; het maken van een collectie kwalitatief goede kleding die eruit springt door het gebruik van een mooie balans qua kleuren met net een elementje dat eruit springt. Dit kan in kleur, maar ook in het ontwerp dat net wat meer de aandacht trekt.'

De door Amy Pieters ontworpen wielerkleding is rechtstreeks te bestellen via: www.amypieters.nl/shop-amy.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws