Van Vleuten maakt zich na trainen met Dumoulin op voor Tour de France Femmes: 'Wordt wel ophef gemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten maakt zich na trainen met Dumoulin op voor Tour de France Femmes: 'Wordt wel ophef gemaakt'

Van Vleuten maakt zich na trainen met Dumoulin op voor Tour de France Femmes: 'Wordt wel ophef gemaakt'

Annemiek van Vleuten gaat zondag als absolute topfavoriete van start in de Tour de France Femmes. De renster van Movistar heeft veel zin in de rittenkoers, waarop ze zich na haar zege in de Giro Donne goed op heeft voorbereid.

Op haar eigen website blikt Van Vleuten uitgebreid vooruit op de rittenkoers. 'De eerste zes dagen gaan we als team heel attent moeten zijn. Het zwaartepunt ligt echt in etappe 7 en 8', doelt ze op de zware ritten in de Vogezen. 'Maar als je daar alleen maar aan denkt gaat het mis, die fout heb ik al eens eerder gemaakt. De eerste twee etappes zijn redelijk vlak, waarna we op de vierde dag een gravelrit hebben. De vijfde etappe is heel lang, 175 kilometer.'

'Dat is niet heel spannend, maar daar moet je wel super attent blijven', geeft de ervaren Van Vleuten aan. 'Waar het kan zullen de tegenstanders al proberen tijd te pakken, voor we gaan beginnen met klimmen. Het kan goed zijn dat wij als team al onder druk worden gezet', houdt ze haar ploeggenotes scherp.

De alleskunner heeft zich in Livigno tot in de puntjes voorbereid. 'Ik heb hier nog leuk getraind met Tom Dumoulin en Lennard Hofstede, met wie ik ook een aantal keren gegeten heb, en met Dario Cataldo. En ook mijn trainer Louis Delahaije kwam nog langs. Het was mooi om ook met hem even gezamenlijk te kunnen trainen en nog even te spreken over de plannen, buiten dat het leuk is om elkaar even live te spreken in plaats van via de telefoon of app. Het waren elf fijne dagen.'

Van Vleuten: 'Hoop dat het een mooie stap is naar meer'

Van Vleuten kijkt uit naar de eerste editie van de Tour de France Femmes. 'Ik ben heel benieuwd. Er wordt wel een beetje veel ophef over gemaakt. Af en toe denk ik, laten we maar eerst eens gaan rijden voor we zeggen dat het heel groots en episch gaat worden, maar ik hoop natuurlijk wel dat dat zo is. Dat het een heel geslaagde editie gaat zijn en dit een heel mooie stap is naar meer', aldus de vrouw die zoveel reclame maakte voor het vrouwenwielrennen in de afgelopen jaren.

Het smaakt op voorhand alvast naar meer, meent ook Van Vleuten. 'Dat ze het kunnen gaan uitbouwen naar een groter evenement, met ook een tijdrit. Maar ik denk dat dit een heel mooie start is en ik heb er heel veel zin in. Ik ben heel benieuwd wat ons te wachten staat. Een nieuwe koers geeft in ieder geval veel energie en ik heb wel het idee dat de ASO het heel goed en professioneel oppakt', besluit ze.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws