Vrijheid doet Mollema goed: 'Bij Jumbo-Visma was ik waarschijnlijk niet eens geselecteerd voor de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Vrijheid doet Mollema goed: 'Bij Jumbo-Visma was ik waarschijnlijk niet eens geselecteerd voor de Tour'

Vrijheid doet Mollema goed: 'Bij Jumbo-Visma was ik waarschijnlijk niet eens geselecteerd voor de Tour'

Bauke Mollema mag deze Tour de France dan nog niet in de buurt van een ritzege zijn gekomen, de Nederlander voelt zich nog steeds uitstekend op zijn plek in de grootste wielerwedstrijd van het jaar. De Franse sportkrant L'Equipe sprak uitgebreid met de Groninger.

Voor het tweede jaar op rij werkte Mollema de Giro-Tour-dubbel af. Afgelopen jaar leverde dat een ritzege op in La Grande Boucle, dit jaar wist Mollema kwam - mede door wat keelproblemen - vooralsnog niet in de buurt. De ervaren coureur zit er niet mee, want fietsen is nog altijd leuk. 'Ik rijd vaak vooraan, maar win niet veel. Desondanks vind ik het leuk om de ontsnapping in te gaan, de koers te lezen en mijn gevoel te volgen. En dat gaat me steeds beter af, het juiste moment kiezen', geeft de rittenkaper aan.

Zo goed, dat Trek-Segafredo de 35-jarige Nederlander een nieuw contract aanbood tot en met 2026. 'Ik heb graag die zekerheid en houd er niet van om elk jaar over een contract te onderhandelen. Aan het begin van het seizoen hadden we het nog over twee jaar, maar ik vertelde in interviews dat ik me jong voelde en nog lang door kon gaan. Het team vertelde me toen: laten we dan voor de lange termijn gaan. In het begin was ik een beetje verrast, maar het straalt veel vertrouwen uit.'

Mollema geniet van vrijheid bij Trek-Segafredo

De vrijheid die Mollema bij zijn ploeg krijgt, vormt een belangrijke factor voor het wederzijdse vertrouwen. 'We hebben geen grote renner voor het klassement en dat geeft ons veel ruimte en vrijheid', stipt de Nederlander aan. 'Dat is het goede aan ons team. Als ik bij Jumbo-Visma zat, was ik waarschijnlijk niet eens geselecteerd voor de Tour!'

Dat Mollema bij het afgelopen van zijn nieuwe contract bijna veertig jaar is, deert hem niet. 'Ik hoop dat ik nog een paar keer de Tour en andere grote races kan rijden. Ik ben inmiddels één van de meest ervaren renners in de ploeg en het peloton, maar houd nog steeds van wat ik doe. Het kost me geen moeite, maar voor hetzelfde geld breek ik morgen mijn been en moet ik stoppen. Ik ben hoe dan ook niet bang voor het einde, ik zal altijd wel iets vinden om mijn energie aan te besteden', sluit hij af in L'Equipe.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws