Tevreden Vollering wint slotetappe, maar komt tekort voor eindzege: 'Hebben er als ploeg alles aan gedaan' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Tevreden Vollering wint slotetappe, maar komt tekort voor eindzege: 'Hebben er als ploeg alles aan gedaan'

Tevreden Vollering wint slotetappe, maar komt tekort voor eindzege: 'Hebben er als ploeg alles aan gedaan'

Na een geweldige apotheose wist Annemiek van Vleuten de eindzege in de Vuelta Femenina binnen te slepen. Dat lukte maar net, daar Vollering op de slotklim naar Lagos de Covadonga bijna een minuut wegfietste bij de huidig wereldkampioene, die onder aan de rekening slechts negen seconden voorsprong over had.

'Het hele team heeft er vandaag voor gevochten', laat Vollering optekenen in het flashinterview. 'We hadden immers echt iets om voor te strijden. Ik ben alleszins enorm blij dat ik hier de ritzege heb kunnen pakken. Ik ga uiteindelijk naar huis met twee etappeoverwinningen op zak. Dat is echt heel mooi. Als het in de voorlaatste rit iets anders was gelopen, had ik ook het eindklassement kunnen winnen', refereert de runner-up in de strijd om de rode trui aan de hectische zesde etappe waarin Van Vleuten aanviel op het moment dat Vollering een plaspauze inlaste.

'Het is jammer dat ik toen niet met de besten kon meedoen', gaat de 26-jarige renster van SD Worx verder. 'Maar we hebben als ploeg laten zien wat we waard zijn en ik ben heel erg blij met de strijd die we hebben kunnen leveren in deze slotetappe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws