Bouchard (30) boekt na bergtruien Giro en Vuelta eerste profzege: 'Vlucht was niet het plan' Wielrennen
Wielrennen

Bouchard (30) boekt na bergtruien Giro en Vuelta eerste profzege: 'Vlucht was niet het plan'

Bouchard (30) boekt na bergtruien Giro en Vuelta eerste profzege: 'Vlucht was niet het plan'

Geoffrey Bouchard wist in de eerste etappe van de Tour of the Alps dan eindelijk zijn eerste zege als wielerprof binnen te halen. De Fransman, die te boek staat als een goede klimmer, was na afloop uiteraard in zijn nopjes met dat gegeven.

De 30-jarige klimmer van AG2R Citroën Team won vorig jaar al de bergtrui in de Giro d'Italia en in 2019 hetzelfde tricot in de Vuelta, dus was de verbazing wel groot toen het peloton hem en vijf medevluchters een voorsprong van acht minuten gunde. 'Het was echter niet het plan', gaf Bouchard eerlijk toe na afloop. Samen met Ben Zwiehoff, ook een goede klimmer, was hij de motor van de kopgroep. De Duitser crashte echter in de laatste afdaling van de dag.

Bouchard: 'Ik wil voor een klassement gaan'

'We reden zo weg, maar niet te bruusk', doet hij uit de doeken. 'Afgelopen jaar heb ik deze koers al gereden, maar nu wilde ik voor een algemeen klassement gaan. Toch versnelde ik op de laatste beklimmingen en op 300 meter van de finish realiseerde ik me dat ik zou winnen. Dat was een fijn gevoel, want ik heb veel aan de Giro van vorig jaar gedacht', doelt Bouchard op de negende rit van de Ronde van Italië van vorig jaar, toen hij samen met Koen Bouwman net voor de finish werd bijgehaald.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws