Update | 'Demi Vollering onderhandelt met FDJ-Suez over meerjarig contract' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Update | 'Demi Vollering onderhandelt met FDJ-Suez over meerjarig contract'

Update | 'Demi Vollering onderhandelt met FDJ-Suez over meerjarig contract'

In welk tenue koerst Demi Vollering komend seizoen? Het is voorlopig de grootste vraag binnen het vrouwenwielrennen. Zelf liet ze al weten voor 1 augustus, de datum vanaf wanneer transfers openbaar mogen worden gemaakt, niets te zullen zeggen. De doorgaans goed ingevoerde wielerjournalist Daniel Benson van GCN liet weten dat in ieder geval Lidl-Trek en UAE Team ADQ niet de nieuwe werkgever van Vollering zullen worden.

Vooral het afhaken van die laatste ploeg in de strijd om de handtekening van de veelwinnares zou opvallend zijn. Begin dit jaar deelde voormalig wielrenster Marijn de Vries nog het gerucht dat Vollering een salaris van één miljoen euro bij de vrouwentak van UAE Team Emirates kon verdienen. Een ander groot blok in het vrouwenwielrennen, Lidl-Trek, zag de gesprekken met Vollering dus ook al stuklopen. Ook Movistar en Visma | Lease a Bike lijken geen optie te zijn volgens Benson. Bij de laatste ploeg zou de focus liggen op het aantrekken van jonge rensters.

Waar ligt de toekomst van Vollering dan wel? Benson ziet FDJ-Suez nu als de voornaamste kandidaat, tenzij de plannen bij Movistar en Visma | Lease a Bike veranderen. FDJ-Suez liet voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen aan GCN weten dat beide sponsors op het punt staan om hun samenwerking met de wielerploeg tot en met 2028 te verlengen. 'We werken nu aan de details, maar ik heb het volste vertrouwen van mijn twee partners en dat is heel goed voor de planning', aldus teambaas Stephen Delcourt.

Delcourt: 'Ze heeft de kans om te tekenen waar ze wil'

Vollering rijdend voor een Franse ploeg, Delcourt zou het graag zien, maar lijkt het zich nog niet te kunnen voorstellen. 'Hoe zou dat kunnen? We zijn geen Nederlanders, en met Lapierre (fietsensponsor, red.)... Denk je dat het mogelijk is? Misschien kunnen we morgen met de onderhandelingen beginnen...', grapte hij in gesprek met GCN.

'Ik weet het niet maar elk team wil een Demi, elk team wil een Juliette Labous, iedereen wil een Elisa Longo Borghini', vervolgt Delcourt. 'De markt is echt gek maar onze prioriteit is om zo door te gaan met ons team en als ik het gevoel heb dat Cecile (Uttrup Ludwig, red.) of Marta (Cavalli, red.) weggaat, ben ik niet dom maar op dit moment leggen we allemaal onze kaarten op tafel. Elk team praat met Demi maar volgens mij heeft het tijd nodig. Het gerucht is UAE, niet waar? Ik denk dat ze de kans heeft om te tekenen waar ze wil.'

Update - maandag 15 april 2024 (12.30 uur): 'Demi Vollering tekent meerjarig contract bij FDJ-Suez'

Maandagmiddag kwam AD alweer met het nieuws dat Demi Vollering 'vanaf komend seizoen waarschijnlijk voor FDJ-Suz rijdt'. De Nederlandse kampioene zou met de Franse ploeg van Amber Kraak, Marta Cavalli en Cecilie Uttrup Ludwig aan het onderhandelen zijn over een meerjarig contract.

Ook interessant is dat Vollering het fietsenmerk Specialized zou binnenhalen bij de Franse ploeg. Het fietsenmerk is momenteel partner van Volerings huidige team SD Worx-ProTime en de overeenkomst tussen beide partijen loopt nog voor enkele jaren.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news