dsm-firmenich PostNL in de klappen: Barguil reed Amstel met gebroken rib, derde sleutelbeenbreuk voor Onley in acht maanden Wielrennen
Wielrennen

dsm-firmenich PostNL in de klappen: Barguil reed Amstel met gebroken rib, derde sleutelbeenbreuk voor Onley in acht maanden

dsm-firmenich PostNL in de klappen: Barguil reed Amstel met gebroken rib, derde sleutelbeenbreuk voor Onley in acht maanden

De Amstel Gold Race werd niet voor iedereen een pretje, zo wijst het medisch bulletin maandagochtend uit. Zo deelden Movistar en dsm-firmenich PostNL in de klappen en zagen beide teams een renner uitvallen met een breuk. Bij de ene werden er maar liefst drie facturen vastgesteld, de andere brak voor de derde keer in negen maanden hetzelfde bot.

Movistar-renner Jon Barrenetxea kwam als meest gehavende renner uit de strijd in Nederlands Limburg. 'Door een val tijdens de Amstel Gold Race zondag heeft Jon Barrenetxea de strijd in de Nederlandse wedstrijd moeten staken en is hij per ambulance naar het ziekenhuis van Maastricht gebracht. Uit onderzoek werd een breuk in het linkersleutelbeen vastgesteld en daarvoor is een chirurgische ingreep nodig. Daarnaast werden ook twee wervelfracturen en wonden aan de ciliaire boog en het linkerjukbeen vastgesteld, die gehecht moesten worden. Movistar Team wil de hulpdiensten bedanken voor hun optreden, zowel op de plaats van het incident als in het ziekenhuis', aldus het statement van Movistar op 'X'.

Lees verder onder de post.

Dsm-firmenich PostNL-renner Oscar Onley brak dan weer voor de derde keer zijn sleutelbeen in negen maanden tijd. De 21-jarige Brit postte het eindresultaat op Instagram en was daar duidelijk teleurgesteld in: 'How many f*cking times', foeterde hij. Zo brak hij eind januari voor de tweede keer zijn sleutelbeen in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Eerder draaide de allereerste grote ronde van Onley op een sisser uit, toen hij al in de tweede etappe van de Vuelta moest opgeven door een sleutelbeenbreuk.

schermafbeelding 2024 04 15 094951

Warren Barguil reed Amstel Gold Race met gebroken rib

Ook ploegmaat Barguil deelde in de klappen. De 32-jarige Fransman reed de Amstel Gold Race met een gebroken rib, maar Barguil wil niet automatisch verstek laten gaan voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De dsm-kopman 'wilde zien of het zou lukken', maar stapte na 170 kilometer uit koers. 'Ik kon niets forceren en ik ben dan ook zeer teleurgesteld, omdat ik drie weken op hoogtestage ben geweest', schreef hij op Strava. Barguil liep de ribbreuk op in de laatste etappe van de Ronde van het Baskenland.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news