[Update] Van Vleuten weer volop aan het fietsen: 'Kan qua duurritten eigenlijk alles doen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

[Update] Van Vleuten weer volop aan het fietsen: 'Kan qua duurritten eigenlijk alles doen'

[Update] Van Vleuten weer volop aan het fietsen: 'Kan qua duurritten eigenlijk alles doen'

(15 november 2021) Annemiek van Vleuten mag inmiddels dan op de fiets zitten, de nasleep van haar zware val in Parijs-Roubaix suddert nog altijd na. Ze fietst inmiddels alweer, zelfs met Óscar Freire, maar is nog niet volledig hersteld.

Van Vleuten brak haar bekken en schouder in de Hel van het Noorden, en voelt dat die nog niet volledig genezen zijn. Dat vertelde ze op een door Marca georganiseerd evenement. 'Mijn herstel gaat stap voor stap, ik maak kleine vorderingen met trainen', aldus de ervaren renster van Team Movistar.

'Lopen gaat nog steeds moeilijk, maar ik mag niet klagen omdat ik denk dat alles volledig zal genezen', vervolgt Van Vleuten, die zich meer dan thuis voelt in de Spaanse formatie. 'Beetje bij beetje leer ik Spaans, ik boek steeds meer resultaten en het team voelt als een familie', spreekt de Nederlandse vol lof over haar team.

Van Vleuten geniet van haar voortrekkersrol in de sport. 'Het is mooi als meisjes me vertellen dat ze willen zijn zoals ik. Het vrouwenwielrennen groeit en dat is alleen maar goed.'

Update - 2 december 2021 (16.50 uur): Van Vleuten weer volop aan het fietsen

Met het herstel van Annemiek van Vleuten gaat het de goede kant op. De renster van Team Movistar, die in Parijs-Roubaix zwaar ten val kwam, laat op haar website weten dat ze momenteel in Colombia verblijft en daar de nodige kilometers wegtrapt. 'Ik fiets alweer veel, al doe ik dat momenteel wel nog met een speciaal zadel. Dat is zachter en breder, wat nog wel echt nodig is. De meeste pijn ervaar ik nu nog van mijn gebroken schaambeen, waardoor het pijnlijk is om normaal op een zadel te zitten', legt ze uit.

Met de arm van Van Vleuten gaat het naar eigen zeggen heel goed. 'Die voel ik niet meer, er zit geen enkele beperking meer aan.' Wel heeft de Nederlandse nog wat moeite bij het lopen, waardoor ze de langere afstanden nog op krukken loopt. 'Op geleide van pijn mag ik de dingen opbouwen en dat doe ik. Daarbij accepteer ik de beperkingen van nu, maar het fietsen gaat super goed. Ik kan qua duurritten eigenlijk alles doen wat ik normaal gesproken ook rond deze tijd van het jaar doe', aldus Van Vleuten, die aangeeft geen concessies te hoeven doen op het gebied van trainen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws