Update | Veiling voor herstel Amy Pieters levert 30.000 euro op dankzij spullen van o.a. Dumoulin en Evenepoel Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Update | Veiling voor herstel Amy Pieters levert 30.000 euro op dankzij spullen van o.a. Dumoulin en Evenepoel

Update | Veiling voor herstel Amy Pieters levert 30.000 euro op dankzij spullen van o.a. Dumoulin en Evenepoel

Op veilingsite Catawiki is een veiling gestart om meer geld op te halen voor het herstel van Amy Pieters, die in december 2021 een zwaar trainingsongeluk had en een tijdlang in coma lag. Zo staan er biedingen online voor de eerste Cervélo-fiets van Tom Dumoulin en een fietsclinic met Marianne Vos. De opbrengst van deze veiling zal gebruikt worden om de aanpassingen aan de badkamer van Pieters te kunnen bekostigen.

Onder de noemer Sterrenfietsen wordt er al op meerdere pronkstukken van (oud-)wielersterren geboden. Vooral koerstruien van onder meer Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel zijn populair, maar kunnen vooralsnog niet tippen aan de opbrengst die een meet & greet (inclusief lunch) met Dumoulin zal opleveren.

Ook buiten de wielerwereld wordt er meegeleefd met de situatie rondom Pieters. Zo leveren voetbalclubs Ajax en Feyenoord hun bijdragen, als ook de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, waar de persoon met het hoogste bod met drie anderen mag figuren in een scène. De veiling duurt tot 23 december om 21.00 uur. Die datum is niet toevallig: Pieters kwam vorig jaar op 23 december ten val.

Update - 24 december 2022 (14.30 uur): Veiling Pieters levert 30.000 euro op

De door de Nederlandse stichting Sterrenfietsen opgestarte veiling voor Amy Pieters heeft maar liefst 30.000 euro opgeleverd. De veiling, waarvoor onder meer Tom Dumoulin, Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel en Fabio Jakobsen spullen beschikbaar stelde, heeft hiermee een mooie som geld binnengehaald die gebruikt kan worden voor het verdere herstel van de Nederlandse wielrenster.

Pieters viel vorig jaar op 23 december hard op haar hoofd en is sindsdien bezig met een lang revalidatietraject. Haar herstel verloopt goed, maar zo nu en dan blijven er kleine tegenslagen zijn. Op amypieters.nl kun je nog altijd doneren en op die manier je steentje bijdragen aan de revalidatie van de voormalig Nederlands kampioene.

3 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws