Almeida (en daarmee ook Vine) kent programma voor 2023; alle ballen op de Giro Wielrennen
Wielrennen

Almeida (en daarmee ook Vine) kent programma voor 2023; alle ballen op de Giro

Almeida (en daarmee ook Vine) kent programma voor 2023; alle ballen op de Giro

João Almeida heeft in gesprek met het Portugese medium TopCycling zijn intentie om komend seizoen aan de Giro d'Italia deel te nemen bevestigd. Daar gaat hij dan ex-ploegmaat Remco Evenepoel tegenkomen in de strijd om de roze trui.

Almeida krijgt de steun van een sterk blok renner, waaronder ook Jay Vine. De Australiër gaf op de mediadag van UAE-Team Emirates tegenover In de Leiderstrui aan dat hij zijn precieze programma nog niet kende, maar volgens Almeida zal hij meegenomen worden in het traject-Giro d'Italia. 'Het blok dat met mij naar de Giro gaat, werkt ook in mijn dienst naar die ronde toe. Vine zal met mij koersen als de Algarve, Tirreno-Adriatico en Catalonie doen. Hij is een geweldige coureur en het is belangrijk dat we weten hoe we met elkaar om moeten gaan.'

Ook Alessandro Covi, Diego Ulissi en Davide Formolo mogen zich opmaken voor deelname aan hun geliefde Giro, waar Almeida in 2023 voor de vierde keer aan de start zal staan. 'Maar na komend seizoen sla ik de bladzijde om en zal ik mij richten op de Tour, die naar mijn mening nog één stapje boven de Giro en Vuelta staat.' Almeida reed de Tour tot dusver nog niet, daar die ronde bij UAE-Team Emirates tot nu toe is weggelegd voor Tadej Pogacar.

Almeida maakt zich op voor tijdritten: 'Ik houd van die individuele inspanningen'

Met drie tijdritten is de route van de Giro in 2023 er alvast één voor Almeida, die ook Primoz Roglic, Aleksandr Vlasov en Geraint Thomas tegen zal komen. 'Ik houd van die tijdritten en heb altijd gezegd dat het voor mij hoe langer, hoe beter is. Ik houd van die individuele inspanningen', stelt de Portugees, die de Giro in 2022 moest verlaten met corona terwijl hij op de vierde plek stond. In 2021 (zesde) en 2020 (vierde) eindigde hij bij de beste tien in het eindklassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws