Van Vleuten haalt prachtige som geld op voor twee goede doelen: 'Hier word ik echt blij van' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten haalt prachtige som geld op voor twee goede doelen: 'Hier word ik echt blij van'

Van Vleuten haalt prachtige som geld op voor twee goede doelen: 'Hier word ik echt blij van'

Annemiek van Vleuten heeft zich van haar meest sympathieke kant laten zien. In de hoop zoveel mogelijk geld op te halen voor de nog altijd revaliderende Amy Pieters, veilde Van Vleuten een aantal van haar wieleraccessoires. Ook ging een deel van het geld naar Bikes4Masai, een project dat de Masai-kinderen in Kenia van fietsen probeert te voorzien.

Zeventienduizend euro. Dat is het bedrag dat de 40-jarige Van Vleuten uiteindelijk heeft opgehaald met haar veiling, zo weet Cyclingnews te melden. De goededoelenverkoop vond plaats in een fietsenzaak in Wageningen, de stad Van Vleuten vandaan komt. Zaterdag 19 november was aangemerkt als verkoopdag, waarbij de officiële gelegenheden om vier uur 's middags zouden beginnen. De eerste aspirant-kopers stonden volgens de De Gelderlander echter al om negen uur 's ochtends op de stoep.

'Het is fijn dat iedereen zo gul is', aldus Van Vleuten

Van Vleuten was zelf ook lichtelijk overdonderd door de geïnteresseerden die in groten getale naar de plaatselijke fietsenwinkel waren afgereisd. Vanuit alle windrichtingen in Nederland én België kwamen fans van Van Vleuten naar de verkoop. 'Het is geweldig, met name alle reacties die ik krijg en natuurlijk de prachtige opbrengst. Ik ben heel blij voor de goede doelen. We hebben dit al twee keer eerder gedaan. Toen was de opbrengst respectievelijk tienduizend en achtduizend euro', aldus de superster van Movistar tegenover de regionale krant.

'Een deel van de opbrengst gaat naar de Amy Pieters Foundation, om haar te helpen met haar herstel. Daar wil ik graag iets aan bijdragen', gaat de huidig wereldkampioene op de weg verder. 'Het andere doel is Bikes4Masai, omdat Masai-kinderen soms wel twintig kilometer moeten lopen naar school. Daardoor gaan ze niet altijd naar school. Het project probeert schoolfietsen te kopen voor deze kinderen.' Het waren niet louter wielershirtjes die geveild werden. Ook oude bidons, helmen en schoenen gingen onder de hamer. Diegenen die in Wageningen met de wielergodin op de foto wilden, betaalden daarvoor een tientje. 'Hier word ik echt blij van. Het is fijn dat iedereen zo gul is', jubelt Van Vleuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws