Update | Vollering en Moolman-Pasio komen weg zonder blessures na val in Baskische eendagskoers Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Update | Vollering en Moolman-Pasio komen weg zonder blessures na val in Baskische eendagskoers

Update | Vollering en Moolman-Pasio komen weg zonder blessures na val in Baskische eendagskoers

(17 mei 2022) Pauliena Rooijakkers heeft in het Baskenland de eendagswedstrijd Durango - Durango Emakumeen Saria gewonnen. Demi Vollering kwam ten val en zou naar het ziekenhuis vervoerd zijn, aldus onbevestigde berichten uit het Baskenland.

We moesten het doen met weinig informatie en beelden vanuit deze koers, maar het enige bericht dat wel binnenkwam was er één die we liever niet kregen: Vollering zou in het begin van de race met ploegmate Asleigh Moolman ten val gekomen zijn en naar het ziekenhuis vervoerd zijn. Let op: dit is nog niet bevestigd door de ploeg.

Vollering zagen we in ieder geval niet in de voorfinale van deze koers, die haar normaal perfect zou moeten liggen. Die finale werd geopend door Brodie Chapman en Elise Chabbey, die er op zo'n dertig kilometer aan begonnen. Dit gaf de aanzet tot een vluchtersgroep van vijf, daar ook Kathrin Hammes, Niamh Fisher-Black en Anna Shackley nog aansloten.

Op de beslissende beklimming van de dag ontsnapten de grotere namen: Rooijakkers, Seraya Paladin (Canyon SRAM), Veronica Ewers (EF TIBCO), Fisher-Black (SD Worx) en Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ). Van dat stel bleek Rooijakkers bergop over de beste benen te beschikken, waardoor ze relatief soeverein naar de zege kon dalen.

Update - 18 mei 2022 (09.55 uur): Geen zware blessures voor Vollering en Moolman-Pasio

Een dag na de wedstrijd kwam SD Worx met een goed bericht over de valpartijen van Demi Vollering en Ashleigh Moolman-Pasio. Beide vrouwen stapten dan wel uit koers, maar hielden allebei geen schade over aan de crash. Goed nieuws, daar Vollering de Tour de France in de zomer ziet naderen. De Nederlandse was vorige week nog oppermachtig in Itzulia Women, waar ze alle drie de etappes won in het Baskenland.

'Na een nacht in het ziekenhuis blijk ik in orde te zijn', zo liet Vollering via Instagram weten. Ik ben zwaar gevallen op mijn rug/zij, maar er is niets gebroken. Ik voelde me zeer duizelig en ziek toen ik rechtstond of rechtop zat. Ik viel ook flauw als ik niet opnieuw ging liggen, dus ze wilden mij even controleren in het ziekenhuis. Gelukkig hebben ze niets vreemd gevonden. Ik heb intussen alweer gefietste en de goede benen zijn nog altijd goed.'

Uitslag Durango-Durango Emakumeen Saria 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws