Van Anrooij snapt dat het er misschien gek uitzag: 'Dacht dat Kasia het gat had dichtgereden' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Anrooij snapt dat het er misschien gek uitzag: 'Dacht dat Kasia het gat had dichtgereden'

Van Anrooij snapt dat het er misschien gek uitzag: 'Dacht dat Kasia het gat had dichtgereden'

Shirin van Anrooij leek zondag héél even op weg naar de zege in de Ronde van Vlaanderen, maar uiteindelijk dachten de wielergoden daar anders over. De dame uit Zeeland zag Lidl-Trek-ploeggenote Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma tot haar komen, waarna de Italiaanse het na een lead-out van Van Anrooij af kon ronden.

'Ik ben zeker niet teleurgesteld', vertelde Van Anrooij goed één uur, alle plichtplegingen, na de koers aan onder meer In de Leiderstrui. 'Derde worden is voor mij al heel goed, maar het doel was winnen met de ploeg. En dat is gelukt, dus iedereen mag mij feliciteren. Ik snap dat het er op TV misschien gek uitziet. Zelf dacht ik dat Kasia het had dichtgereden, maar uiteindelijk is het de goede tactiek geweest. Ik zat er zelf ook al goed doorheen en vertrouw heel erg op de tactische keuzes van Jeroen Blijlevens en Ina-Yoko Teutenberg vanuit de auto, wat ze dus heel goed gedaan hebben', aldus de trotse Van Anrooij.

'Ik heb aan de ene kant wel aan winnen gedacht, vooral toen ik nog een gaatje had na de Paterberg. Dat had ik totaal niet verwacht, maar het was vrij snel duidelijk dat ik moest wachten op Elisa en Kasia. Toen had ik wel door dat ik moest wachten op Elisa, want zij was de snelste', aldus de Nederlandse.

longo van anrooij

Van Anrooij viel na lange inhaalrace direct aan

'Je weet niet of ik voorop had kunnen blijven, en uiteindelijk hebben we gewonnen. Ik denk dus dat het een goede keuze is geweest, ook omdat je niet weet hoe het anders was gelopen. Nu konden we kop over kop blijven rijden, maar het is een lastige om antwoord op te geven. Het is een geslaagde dag, met twee vrouwen op het podium en de overwinning.'

Van Anrooij maakte deze editie van de Ronde van Vlaanderen niet gemakkelijk voor haarzelf. 'Het was heel zwaar, maar ik maakte het voor mijzelf nog wat extra zwaar. Op de Koppenberg zat ik wat te ver, waardoor ik nog een lange achtervolging moest doen. Ik heb ook een stukje moeten lopen, dus dat was wel lastig. Dat weet je echter al van tevoren, maar ik moet zeggen dat ik de Oude Kwaremont en Paterberg lastiger vond. Na mijn achtervolging deed ik direct een aanval, maar ik weet niet.... het is gewoon leuk als het een zware koers is. De regen en lengte maakten het dus wel leuker', aldus de crosser, die zich dus thuis voelde in de lastige omstandigheden.

Toch was het ook voor haar nog even billenknijpen in de absolute slotfase, waar ze Longo Borghini tot de laatste rechte lijn reed. 'Het was heel spannend. We hoorden de hele tijd dat we achttien seconden hadden, dus we moesten doorrijden. Ik vond het nog lang duren tot Elisa er in de sprint overheen kwam, maar gelukkig won ze uiteindelijk. Anders worden we hier tweede en derde. Het was voor iedereen duidelijk dat we hier moesten winnen, als je met z'n tweeën daar zit. Ik wilde het tempo hoog houden, zodat Kasia niet alsnog kon winnen, of de rest er overheen kon komen', deed ze direct na de meet al uit de doeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws