Van der Breggen (SD Worx) zat te 'zweten' in de auto: 'Het verbaasde ons wel' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van der Breggen (SD Worx) zat te 'zweten' in de auto: 'Het verbaasde ons wel'

Van der Breggen (SD Worx) zat te 'zweten' in de auto: 'Het verbaasde ons wel'

Waar Anna van der Breggen als renster de touwtjes in eigen hand had, heeft ze dat niet als ploegleider. Dat brengt de nodige spanning met zich mee, zeker als haar rensters van SD Worx pas op een paar honderd meter van de finish de koploopster inlopen in etappe drie van de Tour de France Femmes.

'Ik had wel wat zwetende okseltjes', bekent Van der Breggen aan de NOS over de spannende finale, waarin de sprinterploegen in extremis aan het langste eind trokken door de sterke Julie Van de Velde terug te pakken. 'Het verschil werd in het laatste stuk niet echt snel kleiner. Dat verbaasde ons wel. Natuurlijk heb je soms wel een motor ervoor waar je voordeel uithaalt', begint Van der Breggen over een kwestie die het wielerpeloton op het moment flink bezighoudt.

'We hebben uiteindelijk alle meiden op kop gezet en dan is het hopen dat het voldoende is. We hadden wel berekend dat het krap ging worden', vervolgt Van der Breggen. Waarom ging SD Worx niet eerder rijden in de finale? 'Je wil ook niet een halve etappe het heft in handen nemen en constant voorop moeten rijden. Ook omdat het doel is om die meiden zolang mogelijk te sparen. Het zou ook genoeg moeten zijn met een renster voorop.'

Uiteindelijk kwam het goed voor SD Worx en won Lorena Wiebes na een voortreffelijke lead-out van Lotte Kopecky de etappe. 'Het is voor hen supermooi. Lotte rijdt in het geel, wat al een droom voor haar is. En dit was zo'n mooie rit voor Lorena en als je dan Lotte als lead-out hebt, dat is super luxe', aldus Van der Breggen.

Van der Breggen mist stressvolle finales niet

Hoewel Van der Breggen geen renster meer is, gaat de hartslag als ploegleider in de finale ook flink omhoog. 'Het is altijd wel spannend vanuit de auto. Dat je een afdaling hebt richting de sprint, waardoor je weet dat de snelheid hoog ligt. En dan is het ook nog net wel of net niet.' Zelf mist ze zulke finales alvast niet. 'Ik hield helemaal niet van dit soort aankomsten, met het gedrang. Je weet gewoon dat het vechten is. Dus ik ben blij dat het goed is gegaan. Dat we dan ook nog mogen winnen en derde worden is supertof.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws