Van der Breggen spreekt van mooie overwinning, Van Vleuten kritisch naar zichzelf Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van der Breggen spreekt van mooie overwinning, Van Vleuten kritisch naar zichzelf

Van der Breggen spreekt van mooie overwinning, Van Vleuten kritisch naar zichzelf

Anna van der Breggen mocht zaterdag haar handen de lucht in gooien tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. De wereldkampioene sprong weg uit een groep met favorieten en zag haar concurrenten niet meer terugkeren. Haar landgenote Annemiek van Vleuten had de slag echter gemist en kon geen rol van betekenis spelen. Hoe kijken de dames terug op de race? In de Leiderstrui verzamelde hun reacties voor je.

Mede dankzij een sterk ploegspel van SD Worx Cycling Team wist Anna Van der Breggen haar solo succesvol af te ronden. 'Heel mooi om dat op deze manier te kunnen doen met de ploeg. Ik heb echt genoten. Dat geeft heel veel vertrouwen voor het komend seizoen', spreekt ze in het flashinterview. Aan de voet van De Muur was alles nog bijeen. 'Je zag dat iedereen van onze ploeg voorin zat en daardoor motiveerden we elkaar. We misten wel een paar favorieten in die groep, maar ik weet niet wat er gebeurd is. Wij zaten er in elk geval wel en we zagen elkaar ook.'

Vervolgens begon Van der Breggen aan haar solo richting de finish. 'Het laatste stuk had ik wel wat tegenwind, maar ik ben gewoon doorgereden. Mocht het niet lukken, dan zou er wel nog een hele sterke ploeg achter me zitten.' Van der Breggen kondigde eerder aan dat ze haar fiets na dit seizoen aan de wilgen hangt. 'Ik denk dat ik er klaar voor ben en er komen zeker mooie dingen aan. Ik geniet ervan en ben blij dat ik dit jaar nog kan winnen', aldus Van der Breggen, die volgend seizoen als ploegleidster aan de slag gaat.

Van Vleuten kritisch naar zichzelf

Annemiek van Vleuten kwam er zaterdag niet aan te pas. Ze eindigde als 21e, aangezien ze de aansluiting met de eerste groep niet wist te maken. 'Ik zat slecht gepositioneerd. Dat kan ik mezelf kwalijk nemen, heel stom!', laat ze na afloop weten aan Sporza. Aan de vorm lag het naar eigen zeggen niet. 'Ik ben goed in orde. Mijn koers van achteraan was goed, maar dat is niet wat je wil. Ik was aan het vechten om van voren te zitten. Doordat ik er vandaag niet bij was, sta ik nu wel echt op scherp.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws