Van Dijk kan verder na valpartij in ploegentijdrit: 'Slechts wat hechtingen in mijn kin nodig' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Dijk kan verder na valpartij in ploegentijdrit: 'Slechts wat hechtingen in mijn kin nodig'

Van Dijk kan verder na valpartij in ploegentijdrit: 'Slechts wat hechtingen in mijn kin nodig'

Ellen van Dijk is na afloop van de ploegentijdrit van La Vuelta Femenina afgevoerd naar het ziekenhuis. De ervaren Nederlandse ging in de laatste bocht van de ploegentijdrit in La Vuelta Femenina onderuit, waarna haar ploegmaatjes van Lidl-Trek wel de chrono nog wisten te winnen.

Via een bericht op X laat Lidl-Trek weten dat het ziekenhuisbezoek van Van Dijk puur is om eventuele breuken uit te sluiten. 'Als gevolg van haar valpartij in de ploegentijdrit heeft Ellen een wond op haar kin, welke gehecht zal moeten worden', luidt het in het communiqué.

Sowieso geen hersenschudding bij Van Dijk, die ook niets gebroken heeft

'Ook zijn haar rechterschouder en linkerknie geraakt. Daarom zal ze naar het ziekenhuis gebracht worden ter controle, om eventuele breuken uit te sluiten', schreef de Amerikaanse ploeg ook nog. Van een hersenschudding was sowieso geen sprake, werd alvast vermeld. Van Dijk was logischerwijs ook niet aanwezig op de podiumceremonie in Valencia.

Niet veel later liet ook Van Dijk zelf al van zich horen. In een berichtje op Instagram vertelde de ervaren tijdrijdster dat ze niets gebroken heeft. Daarmee lijkt het zeer aannemelijk dat ze van start gaat in de tweede etappe, welke zich misschien ook wel leent om enigszins te kunnen herstellen (het is immers een vlakke rit).

Van Dijk kan verder in Vuelta Femenina

'Dit is niet de manier waarop ik onze ploegentijdrit in La Vuelta Femenina wilde eindigen', schreef Van Dijk nog. 'Maar ik ben supertrots op deze zege en eenieders inspanningen in de tijdrit. Bedankt voor alle berichten en steunbetuigingen. Gelukkig heb ik niets gebroken en bleef het 'slechts' bij wat hechtingen in mijn kin. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk volledig herstellen en me daardoor voor de honderd procent inzetten voor het team.'

Maandagmorgen kwam dan ook vanuit Lidl-Trek zelf de bevestiging dat Van Dijk van start kon gaan in de eerste rit-in-lijn van de Spaanse etappewedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws