Doldwaas slot in vrouwen-Vuelta: Van Dijk valt in volle finale, maar Lidl-Trek wint ploegentijdrit wel Wielrennen
Wielrennen

Doldwaas slot in vrouwen-Vuelta: Van Dijk valt in volle finale, maar Lidl-Trek wint ploegentijdrit wel

Doldwaas slot in vrouwen-Vuelta: Van Dijk valt in volle finale, maar Lidl-Trek wint ploegentijdrit wel

Lidl-Trek heeft na een spannend middagje de eerste etappe in de Vuelta España Femenina gewonnen. De ploeg was de sterkste in de zestien kilometer lange maar biljartvlakke ploegentijdrit in en rondom Valencia. Ellen van Dijk ging namens die ploeg in volle finale onderuit, maar uiteindelijk was de voorsprong nét groot genoeg om de afstand het snelste af te leggen. Visma | Lease a Bike en SD Worx-Protime werden tweede en derde. Gaia Realini drukte haar wiel als eerste van Lidl-Trek over de finish en mag zich de eerste leidster in de rittenkoers noemen.

Naast het vlakke element was de beproeving in de derde stad van Spanje ook wat betreft het bochtenwerk niet heel uitdagend. De rensters zouden halverwege rechtsomkeert maken, waarna ze gingen terugkachelen richting het o zo fraaie centrum van Valencia. Kortom, het leek een ideale dag voor de sterke blokken en goed geoliede machines in het peloton! Topfavorieten waren Lidl-Trek en SD Worx-Protime, al mochten ook Canyon//SRAM Racing en Visma | Lease a Bike niet uitgevlakt worden.

Van Dijk valt in laatste bocht, maar Lidl-Trek wint teamchrono Vuelta wel: SD Worx-Protime derde

De vroeg gestarte ploegen zetten alvast wat richttijden weg. Zo noteerde dsm-firmenich PostNL een tijd van 19.37, terwijl EF Education-EasyPost 19.29 minuut deed over de chrono in Valencia. Ook FDJ-Suez kwam in die tijd over de meet, met bijvoorbeeld Liv Jayco-AlUla ook goed op de 'voorposten' (19.30). Toch was het daarna pas écht op het puntje van de stoel zitten, met verscheidene topploegen die onderweg waren.

Uiteindelijk was de vrouwentak van Visma | Lease a Bike erg goed bezig (19.20), maar kwam dé toptijd uit het kamp Lidl-Trek, dat in de laatste bocht echter wel hardrijster Ellen van Dijk zag uitvallen. Het ging om honderdsten en duizendsten van seconden, maar de kleurrijke formatie uit Amerika was dan toch nipt sneller dan de Nederlandse ploeg. Kon SD Worx-Protime, met topfavoriete Demi Vollering in de gelederen, daar nog onder duiken? Nee, zo bleek. De ploeg met zoveel wereldtoppers kwam in een tijd van 19.21 over de meet. Kortom, een derde plek. Canyon//SRAM Racing (19.28) werd uiteindelijk vierde, terwijl het EF was dat de top-vijf vervolmaakte. Realini is de eerste leidster. Op naar de volgende ritten!

Uitslag etappe 1 Vuelta España Femenina 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws