Van Vleuten behoudt humor na crash in finale Ronde van het Baskenland: 'Mooie herinnering aan koersen in Spanje' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten behoudt humor na crash in finale Ronde van het Baskenland: 'Mooie herinnering aan koersen in Spanje'

Van Vleuten behoudt humor na crash in finale Ronde van het Baskenland: 'Mooie herinnering aan koersen in Spanje'

Het was een gek beeld in de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. Annemiek van Vleuten moest in de door Demi Vollering (SD Worx) gewonnen rit van heel ver komen op de slotklim en kon daardoor de oversteek niet meer maken. De wereldkampioen schrijft op Twitter dat ze vlak daarvoor, samen met ploeggenote Paula Pati帽o, onderuit is gegaan.

'Niet onze dag door een crash in de finale', vertelt Van Vleuten. 'Gelukkig kon ik terugkeren voor de slotklim, maar ik heb wel een pijnlijke heup en pols. Het was een 'mooie' herinnering aan koersen in het Baskenland en Spanje: vol gas en veel regen.'

Van Vleuten wist recentelijk wel Vollering te verslaan in La Vuelta Femenina, maar staat nu door haar val en het straffe tempo van Vollering op meer dan een minuut achterstand. Zaterdag gaat de Ronde van het Baskenland verder met een heuvelachtige etappe naar Amurrio.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws