Van Vleuten blij met fietskeuze na winst in klimtijdrit: 'We waren er niet zeker van' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten blij met fietskeuze na winst in klimtijdrit: 'We waren er niet zeker van'

Van Vleuten blij met fietskeuze na winst in klimtijdrit: 'We waren er niet zeker van'

Annemiek van Vleuten wist de klimtijdrit in de Ceratizit Challenge te winnen. De Nederlandse van Movistar Team was negentien seconden sneller dan Marlen Reusser en was na afloop blij met haar overwinning. ‘Dit is een goed gevoel’, zo laat ze weten op haar ploegsite.

De etappekoers in Spanje duurt vier dagen en de klimtijdrit betekende de tweede wedsstrijddag. In de eerste etappe wist Reusser met een ruime voorsprong te winnen en vrijdag werd de Zwitserse tweede. Zij moest slechts twintig seconden toegeven op Van Vleuten en behield daarmee de leiding in het klassement, waar de Nederlandse nu derde staat. ‘Het is mooi om een etappe te winnen op mijn tijdritfiets van Canyon. Dat was dezelfde als in Tokio en dat maakt me extra blij. We waren er niet zeker van om met de tijdritfiets te starten. Ik heb alleen zoveel tijd erop gespendeerd, dus ik ben blij dat de keuze goed uitviel en dat ik kon winnen.’

Van Vleuten kon met de tijdrit echter niet voorkomen dat Reusser nog steeds een grote voorsprong in het klassement heeft. ‘Ik wist dat het moeilijk zou worden met Reusser, omdat ze in goede vorm is en twee minuten voorsprong had. Aan de andere kant ben ik super gemotiveerd voor morgen, omdat ik niet houd van verdedigen. In mijn hart ben ik een aanvaller en ik struggelde wat met verdedigen in de laatste etappewedstrijden. Ik heb niks te verliezen en hoop te winnen.’ Van Vleuten moet in de lastige derde etappe 1.39 minuut goedmaken op Reusser, wil ze de leidende positie in het klassement overnemen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws